ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Χωρίς δουλειά 60 συμβασιούχοι του δήμου ΚέρκυραςΧωρίς δουλειά 60 συμβασιούχοι του δήμου Κέρκυρας

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε το Σάββατο του Λαζάρου τους προσωρινούς πίνακες με τους διοριστέους του διαγωνισμού μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ.

Και όπως διαπίστωσαν τη Μεγάλη Δευτέρα οι μέχρι πρότινος  συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Κέρκυρας είχε πέσει «μεγάλη μαχαίρα». Συγκεκριμένα από τους 125 συμβασιούχους των τελευταίων δύο τριών χρόνων  στην Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, οι οποίοι είχαν καταθέσει αιτήσεις μονιμοποιήσης μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ, ελπίζοντας επαναδιορισμό, όπως τους είχε υποσχεθεί ο υπουργός εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, μόνο 45 είδαν τα ονόματα τους στους διοριστέους, ενώ οι 60 ήταν εκτός πινάκων. Την αγανάκτηση του για το γεγονός εκφράζει μεταξύ άλλων και ο Στάθης Σκούρας, ο οποίος εργαζόνταν τα τελευταία τρία χρόνια στην καθαριότητα του δήμου. Ο ίδιος πατέρας τεσσάρων τέκνων ισχυρίζεται ότι «ενώ έχω περισσότερα από 1000 μόρια, εν τούτοις δεν είμαι στους εκλεκτούς, στους οποίους περιλαμβάνονται άλλοι με λιγότερα από τα δικά μου μόρια». Ομοιοπαθείς είναι και άλλοι συμβασιούχοι  όπως ο Γ.Σταθούλης, Σπ. Πανδής, Κ. Κουτρούμπας, Σπ. Σκιαδόπουλος και πολλοί άλλοι. Να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις των 125 στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου έληξαν το Σάββατο του Λαζάρου, με αποτέλεσμα οι 60 από αυτούς να μένουν μεν χωρίς δουλειά, αλλά όχι με σταυρωμένα τα χέρια, όπως λένε. Αφού πρόκειται να καταθέσουν ενστάσεις κατά των πινάκων διοριστέων. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι για την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας έχουν πετύχει μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ και πολλοί από διάφορες περιοχές της χώρας. Το γεγονός προκαλεί ανησυχία, αφού όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες δημόσιες υπηρεσίες του νησιού, μετά από λίγο χρονικό διάστημα «πέφτουν βροχή οι αιτήσεις μετακίνησης τους στον τόπο καταγωγής ή κατοικίας, με αποτέλεσμα να προκαλείται έλλειμμα προσωπικού στις υπηρεσίες της Κέρκυρας».

Οι πρώτοι έπιασαν δουλειά

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπ. Ασπιώτης ενημερώνει ότι σιγά – σιγά θα ομαλοποιηθεί και ο ρυθμός αποκομιδής των σκουπιδιών, που δημιούργησε η λήξη της σύμβασης των 125 εργατών στην υπηρεσία καθαριότητας. Σύμφωνα με την ενημέρωση «Ήδη από τη Μ. Δευτέρα έχουν πιάσει δουλειά οι πρώτοι εννέα από τους διοριστέους του διαγωνισμού. Και μέσα στη Μ.Εβδομάδα «θα ριχτούν στη μάχη της καθαριότητας» και άλλοι 30 με 40. Ενώ, από σήμερα δουλεύει και το συνεργείο καθαριότητας, που έχει αναλάβει την αποκομιδή απορριμμάτων στις δημοτικές ενότητες Κερκυραίων, Αχιλλείων και Παρελίων για τις ημέρες του Πάσχα.

Θωρακίζονται οι δήμοι

 «Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός πρόσληψης μόνιμου προσωπικού των τελευταίων ετών ολοκληρώθηκε ομαλά και σε χρόνο ρεκόρ, διαψεύδοντας την κινδυνολογία περί προδιαγεγραμμένης αποτυχίας του», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης σε δήλωσή του μετά την ανάρτηση  των προσωρινών πινάκων επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για 8.166 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Ο ίδιος σημειώνει πως «με τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα θωρακίζονται οι δήμοι προκειμένου με δικά τους μέσα να ανταποκρίνονται στο έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων, αντί να καταφεύγουν στους ιδιώτες, άποψη για την οποία έδωσε μάχη η ΝΔ κάνοντας λόγο για “φωτογραφικό” διαγωνισμό, ενώ δε δίστασε να υπονομεύσει και το ίδιο το ΑΣΕΠ, για να υπηρετήσει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της».

Εμπαιγμός των συμπολιτών μας

Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση της  καταγγέλλει την Κυβέρνηση για  πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στη διαδικασία και τη θέτει προ των ευθυνών της. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «Η έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 3Κ/2018 όχι μόνο δεν είναι “κορυφαία στιγμή μιας αδιάβλητης διαδικασίας”, όπως προκλητικά δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, αλλά αποτελεί την κορυφαία στιγμή του κυβερνητικού εμπαιγμού δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας».

Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

Από την πλευρά της η ΚΕΔΕ επισημαίνει «τις ανησυχίες που εξέφραζαν πολλοί δήμοι της χώρας για προβλήματα με την αποκομιδή απορριμμάτων, με δεδομένο ότι οι συμβασιούχοι-«παρατασιούχοι» απολύθηκαν στις 31 Μαρτίου και οι νέοι μόνιμοι εργαζόμενοι που προέκυψαν από τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018  θα χρειαστούν αρκετό διάστημα μέχρι να πιάσουν δουλειά». Και τονίζει ότι  «Για άλλη μία φορά οι τοπικές κοινωνίες καλούνται να πληρώσουν τον αποτυχημένο τρόπο λειτουργίας του χρεοκοπημένου συγκεντρωτικού κράτους. Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα οι πόλεις κινδυνεύουν να πνιγούν στα σκουπίδια. Ας μας ακούσει η κυβέρνηση τουλάχιστον τώρα, που έχουμε φτάσει στο και πέντε. Οφείλει σήμερα να κάνει δεκτό το αίτημα μας και να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη δυνητική ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων»

Οι προθεσμίες για ενστάσεις

Οι  προσωρινοί πίνακες για τους ΥΕ και ΔΕ της προκήρυξης 3Κ/2018 ανακοινώθηκαν το Σάββατο του Λαζάρου  και από τη Μ. Δευτέρα, όσοι έμειναν εκτός έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης. Συγκεκριμένα, η προθεσμία υποβολής ενστάσεων τόσο για τους ΥΕ όσο και για τους ΥΕ ορίζεται από 2 Απριλίου 2018, ημέρα Δευτέρα, έως και την πάροδο της 11ης Απριλίου 2018, ημέρας Τετάρτης. Παράλληλα οι ΠΕ και ΤΕ έχουν δικαίωμα υποβολής έντασης μέχρι τις 10 Απριλίου.

Η διαδικασία υποβολής έντασης

Να σημειωθεί, σύμφωνα με τους κανόνες του ΑΣΕΠ, κατά των Προσωρινών Πινάκων επιτρέπεται η άσκηση ένστασης μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών που αρχίζει από την επόμενη της καταχώρισής τους στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr). Επιπλέον, η προθεσμία αυτή ορίζεται και αναφέρεται ρητώς τόσο στην οικεία καταχώριση στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ όσο και στη σχετική ανακοίνωση στον τύπο.

ΠΗΓΗ: kerkyrasimera.gr