ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Κέρκυρα 9 έως και τις 13 ΜαΐουΦεστιβάλ Γαστρονομίας στην Κέρκυρα 9 έως και τις 13 Μαΐου

Από τις 9 έως και τις 13 Μαΐου πραγματοποιείται στην Κέρκυρα το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κέρκυρας «Corfu Food and Wine Festival», η πανηγυρική έναρξη του οποίου θα λάβει χώρα στην πλατεία Σπιανάδα.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων μαγειρεύει τα πιάτα που συνθέτουν την ιστορία της Κέρκυρας και των υπολοίπων Ιονίων Νησιών, ενώ τα οινοποιεία της Κέρκυρας επιδεικνύουν τα νέα κρασιά σοδειάς 2017. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, πρόκειται να αναδειχθούν και να παρουσιασθούν σε ξένους επισκέπτες παραδοσιακά πιάτα της Κερκυραϊκής και Επτανησιακής κουζίνας με σκοπό να προστεθεί ένα λιθαράκι στη διεθνοποίηση του Κερκυραϊκού και επτανησιακού γαστρονομικού πλούτου.

Οι Φιλαρμονικές και οι Χορωδίες αναδεικνύουν την επίδραση της επτανησιακής σχολής στην Μουσική ενώ λαμβάνουν χώρα διαφορετικά Street party με διαδρομές γευσιγνωσίας.

Από την Πέμπτη 10 έως την Κυριακή 13 Μαΐου το Φεστιβάλ θα εκτυλίσσεται σε πλατείες χωριών , στα εστιατόρια και στα ξενοδοχεία της Κέρκυρας τα οποία παρουσιάζουν το μενού της χρονιάς , τον σεφ, την φιλοσοφία και το όραμά τους.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την κουζίνα όλων των συμμετεχουσών επιχειρήσεων, να μυηθούν στη μαγειρική , να εκφράσουν τις απορίες τους και να συζητήσουν με τον εκάστοτε σεφ.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνουν σεμινάρια Ιστορίας της Επτανησιακής Κουζίνας, σεμινάρια Ομηρικής & Μεσογειακής Διατροφής , Μαθήματα Μαγειρικής & Κηπευτικής, επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία , ποτοποιεία , ζυθοποιεία και εργαστήρια τροφίμων.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριου χαρακτηριστικού της ιστορίας και του πολιτισμού στην Κέρκυρα και γενικότερα στα νησιά του Ιονίου.