ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ασφαλιστικά μέτρα εποχικών της καθαριότηταςΚέρκυρα: Ασφαλιστικά μέτρα εποχικών της καθαριότητας

Σήμερα συζητείται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 70 από τους εποχιακούς εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Κέρκυρας. Αν η απόφαση του δικαστηρίου είναι θετική τότε 70 εργάτες καθαριότητας το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να είναι στην υπηρεσία τους.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων έγινε από τους εποχιακούς που εργάζονται περισσότερο από 24 μήνες στην καθαριότητα αλλά δεν προσελήφθησαν ως μόνιμοι με το διαγωνισμό του Υπουργείου Εσωτερικών. Έχουν προσφύγει εδώ και καιρός στα δικαστήρια διεκδικώντας τη μονιμοποίηση τους με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον περασμένο μήνα και αναμένεται η απόφαση.

Στο μεταξύ ελπίζουν στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για να εργαστούν γρηγορότερα. Ο εκπρόσωπος των εποχικά εργαζομένων στην καθαριότητα, Στάθης Σκούρας επισήμανε την ανάγκη η υπηρεσία να στελεχωθεί με ντόπιους εργαζόμενους προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της απομάκρυνσης εργαζομένων προς τους τόπους καταγωγής τους, λίγο καιρό μετά τη μονιμοποίησή τους.ΠΗΓΗ: ert.gr, Ρεπορτάζ: Μαρία Παγκράτη