ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κέρκυρα-Πετριτής: «Ασφυξία» από τα σκουπίδια!Κέρκυρα-Πετριτής: «Ασφυξία» από τα σκουπίδια!

 Ρεπορτάζ & ΦΩΤΟ corfutvnews.gr


Αδιέξοδο έχει περιέλθει πλέον με το θέμα των απορριμμάτων. Σε κάποιες περιοχές μάλιστα η κατάσταση είναι τραγική.

Οι σημερινές φωτογραφίες είναι από την Δημοτική Κοινότητα Πετριτή. Όπως φαίνεται τα σκουπίδια πλέον μετρούν χιλιόμετρα, ενώ οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι γι αυτή την κατάσταση.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κατά πλειοψηφία ελήφθη η απόφαση για ανάθεση της αποκομιδής προσωρινά σε εργολάβο.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Σπύρο Ασπιώτη δημιουργήθηκε από δύο σκέλη. Πρώτον οι βλάβες στα αποριμματοφόρα και δεύτερον η διαδικασία πρόσληψης των νέων συμβασιούχων.

Όπως δήλωσε στο Corfutvnews ο κ. Ασπιώτης «31 Μαρτίου τελείωσαν οι συμβάσεις των συμβασιούχων και από εκεί ξεκίνησε ένα τεράστιο πρόβλημα. Οι συμβασιούχοι ήταν 125, ήρθαν μόλις 50 άτομα. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολο από την μία στιγμή στην άλλη να μένει με τόσο λίγα άτομα προσωπικό η Υπηρεσία Καθαριότητας. Ενεργοποιήσαμε και μια μικρή εργολαβία προκείμενου να βοηθήσει και έχουμε και άλλη μια που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες προκειμένου να φέρουμε την κατάσταση σε μία ισορροπία».