ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Έρευνα για τον καρκίνο στην ΚέρκυραΤα συμπεράσματα της επιδημιολογικής μελέτης του ιατρικού συλλόγου της κέρκυρας δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Σκοπός της μελέτης ήταν η καταγραφή της θνησιμότητας από κακοήθεις νεοπλασίες, ο εντοπισμός των συχνότερων αιτιών θανάτου από αυτή την κατηγορία νοσημάτων, η ανάλυση της θνησιμότητας κατά φύλο και ομάδες ηλικιών, καθώς και κατά περιοχές του νησιού. Η μελέτη αφορούσε την χρονική περίοδο 2007-2016. Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν καταχωρήθηκαν σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων και αναλύθηκαν.

Τα αποτελέσματα της μελέτης υποδεικνύουν ότι η θνησιμότητα από κακοήθεις νεοπλασίες στην Κέρκυρα είναι υψηλή, βρίσκεται κοντά στα επίπεδα θνησιμότητας που καταγράφονται για το σύνολο της  χώρας και παρουσιάζει σε γενικές γραμμές  το επιδημιολογικό προφίλ που επικρατεί στο σύνολο της  χώρας. -Οι συχνότερες  αιτίες θανάτου από κακοήθεις νεοπλασίες στους άνδρες ήταν κατά σειρά: καρκίνος του πνεύμονα, καρκίνος του προστάτη, καρκίνος του παχέος εντέρου, καρκίνος ουροδόχου κύστης, καρκίνος ήπατος, καρκίνος παγκρέατος. 

Οι συχνότερες  αιτίες θανάτου από κακοήθεις νεοπλασίες στις γυναίκες ήταν κατά σειρά: καρκίνος του μαστού, καρκίνος του πνεύμονα, καρκίνος του παχέος εντέρου, καρκίνος του παγκρέατος, λευχαιμίες και καρκίνος των ωοθηκών.

ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρίνα Μοσχάτ