ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τάφρος … πολέμου για τον ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη!Τάφρος … πολέμου για τον  ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη!

Πολεμικό το κλίμα όσον αφορά τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης μετά τα «οχυρωματικά έργα», τον τάφρο του … πολέμου, που διανοίχθηκε με τη χρήση σκαπτικού μηχανήματος επί του δρόμου που ενώνει τον ΧΥΤΑ με το οδικό δίκτυο αποκλείοντας  έτσι την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του  ΧΥΤΑ.

Δολιοφθορά στον δρόμο που οδηγεί στον ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας καταγγέλλει ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος. Η κατάθεση μήνυσης κατ' αγνώστων, που κατατέθηκε την ίδια μέρα ενδυναμώνει το κλίμα πολέμου.  Ο Δήμαρχος σύμφωνα με το corfutvnews.gr κάλεσε Εισαγγελία και Αστυνομία να ερευνήσουν το περιστατικό υποστηρίζοντας ότι τέτοιες πράξεις έρχονται δυστυχώς από το παρελθόν. Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι « υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, κάποιοι βάζουν κάποιες ομάδες τους καθοδηγούν σε παράνομες ενέργειες.  Δεν έχουμε δυνατότητα να οργανώσουμε τάγματα εφόδου. Αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό και να απειλούν ότι μέσα στο αμάξι τους έχουν καραμπίνα».

Όπως δήλωσε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό Start το  γεγονός έγινε γνωστό τη Μεγάλη Παρασκευή. " Η εποχή που το παίζαμε κλέφτες και χωροφύλακες πέρασε εδώ και χρόνια. Εισαγγελία και Αστυνομία οφείλουν να κάνουν ότι έχουν υποχρέωση. Είναι γνωστοί  οι ηθικοί αυτουργοί από παλιά, όταν γινόταν εκρήξεις και βανδαλισμοί στο ΧΥΤΑ, αλλά δεν υπήρχε καμία επίσημη αντίδραση από την πολιτεία".Προβοκάτσια ή ανταρτοπόλεμος;


Η δημοτική αρχή «δείχνει» τους διαφωνούντες με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης εξαιτίας και της απόφασης της τελευταίας συνεδρίασης (Μ. Τετάρτη 4/4) στο Αλεύχιμον, όπου αποφασίστηκαν απροειδοποίητες κινητοποιήσεις με στόχο να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας. Μάλιστα οι κινητοποιήσεις αυτές, αποφασίστηκε, πλέον να μην ανακοινώνονται ούτε στα ΜΜΕ ούτε μέσω κοινωνικών δικτύων.

Για προβοκάτσια κάνουν λόγο από την πλευρά τους τα μέλη του κινήματος κατά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στα Μισοράχια, με την οποία επιχειρείται να θεμελιωθεί και αστυνομική παρουσία στην περιοχή, απαραίτητη για να τεθεί σε λειτουργία ο ΧΥΤΑ λόγω των αντιδράσεων, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του corfupress.com


Ως ww.argyrades.gr οφείλουμε να τονίσουμε ότι έχει ιδιαίτερη αξία το θουκυδίδειο ερώτημα "Τις ήρξατο χειρών αδίκων" Και η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Τον πόλεμο άρχισαν οι προηγούμενες και σημερινές κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές με την κατασκευή ενός ακατάλληλου - και με επιστημονική και ερευνητική τεκμηρίωση- ΧΥΤΑ που ναρκοθετεί το φυσικό περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Κέρκυρας.