ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Η σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς δεν θα περάσειΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Η σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς δεν θα περάσει


«Το κλίμα φόβου και η τρομοκρατία, που αξιοποιούν ως όπλο για την υποταγή των εργαζομένων οι μεγαλοεργοδότες και τα τσιράκια τους στο εργατικό κίνημα, πρωτοστατούντος της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, προκειμένου να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, δεν θα περάσει!» τονίζει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί το μένος που δείχνουν -ειδικά το τελευταίο διάστημα- εργοδοσία και εργοδοτικός συνδικαλισμός προς τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η προσπάθεια της Διοίκησης του Σωματείου μας να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του κλάδου, να μπαίνει μπροστά σε κάθε περίπτωση αδικίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, να οργανώνει μέσα στους ίδιους τους χώρους δουλειάς την αντίσταση - αντίδραση των εργαζόμενων ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που βιώνουμε, έχει θορυβήσει την εργοδοσία που εσχάτως μας ζήτησε να υπογράψουμε …δήλωση μετανοίας!».

Το Συνδικάτο σημειώνει:

«Παλεύουμε για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια, με δικαιώματα, για εμάς και τα παιδιά μας! Δεν είμαστε αναλώσιμοι, μιας χρήσης! Διεκδικούμε το μόχθο μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κόντρα στη μοιρολατρία, το φόβο και τη λογική του "μικρότερου κακού" για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας!

Το μήνυμα έχει σταλεί και ο αποστολέας το έχει λάβει!

Γι’ αυτό και η εργοδοσία του σούπερ μάρκετ "Καζιάνης", μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση καταγγελίας για απόλυση εργαζόμενης που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, προχώρησε σε "κινήσεις" απόσπασης συγγνώμης (!!!) από τη διοίκηση του σωματείου μας. Όχι ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός! Τα ίδια κάνουν σε μια σειρά χώρους και κλάδους, πανελλαδικά. Μόνο που δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

Αντίστοιχα, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας αρνείται να παραλάβει τα έντυπα της Εφορευτικής Επιτροπής από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Σωματείου, σφραγισμένα και υπογεγραμμένα όπως ορίζει ο νόμος! Ούτε και σε αυτούς θα κάνουμε τη χάρη!

Τους λέμε ξεκάθαρα ότι κάθε πρόκληση προς το Σωματείο μας, τη διοίκησή του, αφορά όλους τους εργαζόμενους και δεν θα μείνει αναπάντητη! Θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από τους ίδιους τους εργαζόμενους! Ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο μαχητικά, συνεχίζουμε!».