ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών – Υπεγράφησαν οι πρώτες συμβάσεις με τους εργολάβους


Κέρκυρα: Απορρίφθηκε η αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών – Υπεγράφησαν οι πρώτες συμβάσεις με τους εργολάβους

Απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αίτηση των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι 70 περίπου εποχιακοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου. Παράλληλα όμως ο δικαστής ανακοίνωσε ότι επισπεύδει την ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων (όχι των προσωρινών) και κατά συνέπεια από το τέλος Μαίου ορίστηκε για τις 9 το ίδιου μήνα.
Τη λύπη εξέφρασε για το γεγονός ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης ο οποίος ήλπιζε ότι θα ενισχυθεί η υπηρεσία με αυτούς τους εργαζόμενους.


Παράλληλα όμως όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κέρκυρας το σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων ισορροπεί δεδομένου ότι σήμερα Παρασκευή υπεγράφη η σύμβαση με τους εργολάβους για τρεις δημοτικές ενότητες του Βορρά. Αναγνώρισε ότι στο Νότο υπάρχει πρόβλημα, αφού εξυπηρετείται μια μεγάλη περιοχή με ένα και μοναδικό απορριμματοφόρο. Τις επόμενες μέρες όμως θα υπογραφούν και άλλες συμβάσεις με τους εργολάβους. Ο κος Ασπιώτης δήλωσε ότι η υπηρεσία καθαριότητας εργάζεται με 18 απορριμματοφόρα από τα 30 συνολικά που διαθέτει ο Δήμος. Ελπίζει ότι τις επόμενες μέρες θα επισκευαστούν μερικά ακόμη ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.


Προβλήματα όμως υπάρχουν και στη διάθεση των σκουπιδιών αφού στο Τεμπλόνι ο δεματοποιητής υπολειτουργεί όπως είπε δεδομένου ότι έληξε η σύμβαση με τον εργολάβο που λειτουργούσε τα μηχανήματα. Σήμερα ο δεματοποιητής λειτουργεί σε ένα βαθμό με προσωπικό του ΦΟΣΔΑ και «βοηθάει και ο εργολάβος». Όμως τα απορρίμματα πλέον αναγνώρισε ότι πέφτουν στο γ΄ κύτταρο και καλύπτονται με χώμα σε ένα βαθμό. Αυτό έχει δημιουργήσει εκ νέου αντιδράσεις στο Τεμπλόνι το οποίο υποφέρει και πάλι από τη δυσοσμία και «έχουν δίκιο» αναγνωρίζει ο κος Ασπιώτης. Πάντως η διαδικασία δημοσίευσης της νέας προκήρυξης για την αναζήτηση νέου εργολάβου που θα λειτουργήσει το δεματοποιητή και ενδεχομένως (αν είναι καινούργιος) θα αντικαταστήσει τα φορητά μηχανήματα του παλιού εργολάβου, τα οποία προφανώς θα αποσύρει.


ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρία Παγκράτη