ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ξεκινούν οι εργασίες επέκτασης του ακροατηρίου του ΕφετείουΚέρκυρα: Ξεκινούν οι εργασίες επέκτασης του ακροατηρίου του Εφετείου

Συνεδρίασε μετά από γραπτό αίτημα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργου Καλούδη και μετά από πρόσκληση του Προέδρου Εφετών Κέρκυρας η Επιτροπή Διοίκησης και Διαχείρισης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας.

Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκαν να ξεκινήσουν στις 10 Ιουνίου οι εργασίες επέκτασης του ακροατηρίου του Εφετείου Κέρκυρας με διάρκεια maximum ένα μήνα ενώ η επέκταση του ακροατηρίου του Τριμελούς Πλημ/κείου Κέρκυρας να ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου. Επίσης αποφασίστηκε να υποβληθεί αίτημα στον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας για παρουσία αστυνομικού, για λόγους ασφάλειας και τάξης, σε όλες τις συνεδριάσεις Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και να τοποθετηθούν, για λόγους ασφαλείας, στις δύο εισόδους του νέου Δικαστικού Μεγάρου μηχανήματα ανίχνευσης όπλων, χωρίς σωματικό έλεγχο με κόστος που θα καλυφθεί από το ΤΑΧΔΙΚ.

Τέλος η σημαντική πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών να τοποθετηθούν σε περίοπτες θέσεις του Μεγάρου αρχαιολογικά ευρήματα (από αυτά τα σπουδαία που ανευρέθησαν κατά τις ανασκαφές θεμελίωσης του κτιρίου), έγινε κατ΄ αρχήν δεκτή, ενώ θα συζητηθεί, (με πρόσκληση και της Προισταμένης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας κ. Ρηγάκου,) μόλις λυθεί το θέμα της ασφάλειας του Μεγάρου.

ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρία Παγκράτη