ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τα απορρίμματα


Κέρκυρα: Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για τα απορρίμματα

 
Κατεπειγόντως συνεδριάζει σήμερα (Πέμπτη) στις 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο, με αντικείμενο την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε εργολάβο, λόγω της μη έγκαιρης ολοκλήρωσης των διαδικασιών πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
Η Συνεδρίαση κρίνεται ως κατεπείγουσα, επειδή το τρέχον χρονικό διάστημα το προσωπικό που διαθέτει η Διεύθυνση Καθαριότητας δεν επαρκεί για την αποκομιδή των απορριμμάτων, αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόσκληση της συνεδρίασης.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος στην ΕΡΤ Κέρκυρας την Μ. Εβδομάδα, οι συμβάσεις των

εργαζομένων στην καθαριότητα ολοκλήρωσαν το χρόνο τους αλλά δεν έχουν διοριστεί ακόμη οι προσληφθέντες από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δεδομένου ότι δημοσιεύτηκαν μέχρι στιγμής μόνο οι προσωρινοί πίνακες πρόσληψης. Αυτή την περίοδο, είχε διευκρινίσει ο Δήμαρχος, η υπηρεσία καθαριότητας με 80 εργαζόμενους δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νησιού και κατά συνέπεια καταφεύγει σε δύο εργολαβίες.
Στο μεταξύ,
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, για το άνοιγμα τάφρου στο δρόμο που οδηγεί προς το ΧΥΤΑ Λευκίμμης ενώ παράλληλα δήλωσε ότι είναι γνωστοί οι ηθικοί αυτουργοί.
Πλήρως αρνείται κάθε ευθύνη ο σύλλογος Αλεύχιμον. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Κοντομάρη μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας απέδωσε το γεγονός σε προβοκάτσια με την οποία επιχειρείται να θεμελιωθεί και αστυνομική παρουσία στην περιοχή, απαραίτητη για να τεθεί σε λειτουργία ο ΧΥΤΑ λόγω των αντιδράσεων.
Στο μεταξύ ο σύλλογος Αλεύχιμον στην τελευταία του συνεδρίαση τη Μ. Τετάρτη αποφάσισε να προχωρήσει σε απροειδοποίητες κινητοποιήσεις με στόχο να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας. Μάλιστα οι κινητοποιήσεις αυτές, αποφασίστηκε, πλέον να μην ανακοινώνονται ούτε στα ΜΜΕ ούτε μέσω κοινωνικών δικτύων.

www.ert.gr