ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η 11η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην Κέρκυρα, Κυριακή 13/0511η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην Κέρκυρα, 13/05/2018

Ο Σύλλογος «ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ» και ο Σύλλογος «ΣΤΗΡΙΞΗ», κατά των εξαρτήσεων και του Αids  συνδιοργανώνουν την 11η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην πόλη της Κέρκυρας την Κυριακή 13 Μαΐου 2018. Η αφετηρία της εκδήλωσης θα είναι στο Πεντοφάναρο και η εκκίνηση θα γίνει στις 11:00 π.μ.


Θεωρώντας ότι η διάδοση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου κυκλοφορίας θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος θεωρούμε πολύ σημαντική την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενεργοποίησή της σε θέματα που αφορούν την προαγωγή της Υγείας, την Αγωγή στα σχολεία και την Οδική Ασφάλεια . Διεκδικούμε όλοι μαζί ασφαλέστερες συνθήκες στη χρήση του μέσα στις πόλεις αλλά και την δημιουργία των υποδομών που θα το διευκολύνει να κινηθεί με ασφάλεια.

Άλλωστε η στόχευση της φετινής Ποδηλατοπορείας είναι να προχωρήσουν τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την ασφαλή του μετακίνηση, και όχι το αυτοκίνητο Σε τοπικό επίπεδο για ακόμα μια χρονιά διεκδικούμε την λειτουργία των ποδηλατοδρόμων και την έναρξη λειτουργίας του συστήματος χρονομίσθωσης ποδηλάτων.

Καλούμε όλους τους Κερκυραίους, ανεξαρτήτως ηλικίας, μόνοι, με την οικογένεια ή με φίλους τους,  να συμμετέχουν σε αυτή την ποδηλατοπορεία καθώς είναι μια ευκαιρία με το ποδήλατο να δούμε την πόλη μας με άλλα μάτια και διάθεση.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι:  Πεντοφάναρο- Μουράγια- Παλιό & Νέο Λιμάνι- εσωτερικός Μαντουκιού-Πλατυτέρα-Σαρόκο- Λ. Αλεξάνδρας- Γαρίτσα- Ανεμόμυλος- Βασίλη- Παραλιακή Γαρίτσας- ΝΑΟΚ- Ακταίον- τερματισμός Πεντοφάναρο.

Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν, θα λάβουν μέρος στην κλήρωση για ένα ποδήλατο- προσφορά του Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΞΗ» που θα κληρωθεί στο τέλος της Ποδηλατοπορείας.