ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μόνο 12 γαλάζιες σημαίες για την Κέρκυρα!Μόνο 12 γαλάζιες σημαίες για την Κέρκυρα!

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των «γαλάζιων σημαιών» για τη φετινή χρονιά από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης,με την Κέρκυρα για μια ακόμα χρονιά να βρίσκεται στον … πάτο του σχετικού πίνακα.

Στην Ελλάδα βραβεύτηκαν 519 παραλίες και 15 Μαρίνες, δίνοντας τη 2η θέση παγκοσμίως στη χώρα μας, ενώ για την Κέρκυρα η διάκριση αφορά μόλις 12, δέκα εκ των οποίων ήταν αποκλειστικά θέμα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και της Μαρίνας στα Γουβιά.

Αντιστοίχως για μια, μόλις, παραλία ,αυτή του Canal d’Amour έχει την ευθύνη ο Δήμος, ενώ παλαιότερα  ξεπερνούσαν τις 30. Το 2014 η Κέρκυρα είχε 30 γαλάζιες σημαίες, το 2015 οι σημαίες συρικνώθηκαν στις 7, το 2016 έγιναν 10, όπου και παρέμειναν το 2017.


Οι γαλάζιες σημαίες στην Κέρκυρα:

Canal d’Amour.
Άγιος Ιωάννης Περιστερών Marbella Corfu.
Αλμυρός -Gelina Village.
Αλυκές Ποταμού-Family Life Kerkyra Golf.
Δασιά Ikos.
Δαφνίλα-Grecotel Daphnila Bay Thalasso.
Ίσσος Sandy Beach Resort.
Κάβος -Mayor Capo di Corfu.
ΚομμένοCorfu Imperial.
Κοντόγιαλος Mayor Pelekas Monastery και
Κοντόκαλι Kontokali Bay Resort.
Παράλληλα με γαλάζια σημαία διακρίθηκε και η Μαρίνα των Γουβιών.
Σε ότι αφορά τώρα το γενικό θεσμό πρέπει να σημειώσουμε ότι στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων, ενώ πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.687 ακτές, 679 μαρίνες και 55 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος.