ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τα «Κοινωνικά» της «Φωνής των Αργυραδιτών», αρ. φ. 146ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Γεννήσεις

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου γεννήθηκε το αγοράκι του Σπύρου Βλάχου και της Έφης Καββαδία (Κώστα Βουρλίτα) στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απρίλίου γεννήθηκε το κοριτσάκι του Θεόδωρου Λουπεγίδη και της Σοφίας Καββαδία (Σπύρου Νιήνιαρη) στο Μόναχο της Γερμανίας.
Βαπτίσεις
          Ο Γιώργος Κωτούλας και η Ελισάβετ γεώργου του Παναγιώτη και της Ανθής (Αγάπης Μπέκου) το Σάββατο 28 Απριλίου βάπτισαν το κοριτσάκι τους στον ΙΝ Αγίου Κωνσταντίνου στον Κόκκινο Μύλο Αττικής. Της εδόθη το όνομα Ανθή. Ακολούθησε δεξίωση.
Ο Ελευθέριος Πέρρος του Γεωργίου και της Σπυριδούλας (Νικολάου Ντάμη) και η σύζυγός του Αθηνά Λίβα την Κυριακή 13 Μαϊου βάπτισαν το κοριτσάκι τους στον ΙΝ Ιάσονος και Σωσιπάτρου στη Γαρίτσα. Της εδόθη το όνομα Χρυσούλα – Σπυριδούλα. Ακολούθησε δεξίωση στην Ταβέρνα «Ζέρβας» στην Καστανιά.

ΓΑΜΟΙ


Το Σάββατο 14 Απριλίου ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου ο Σπύρος Καββαδίας  του Χαράλαμπου και της Σπυριδούλας και η Χριστίνα Χριστοδούλου του Ζήση. Το μυστήριο τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος Αριστείδης Κουλούρης στον ΙΝ Αγίας Τριάδας στις Αργυράδες με κουμπάρο τον Γιάννη Κουλούρη και τη Φωτεινή. Πολλοί συγγενείς και φίλοι ευχήθηκαν στο ταιριαστό ζευγάρι για «βίον ανθόσπαρτον». Ακολούθησε η γαμήλια δεξίωση στο «ΣΤΑΔΙΟΝ» και οι χοροί κράτησαν μέχρι πρωϊνές ώρες σε ένα ξέφρενο γλέντι. Βέβαια ο γαμπρός παλιός ποδοσφαιριστής του Κρόνου και μέλος της Διοίκησης δεν παρέλειψε λίγο πριν από το μυστήριο να περάσει από το γήπεδο Περιβολίου να δει την ομάδα να πετυχαίνει μια ιστορική νίκη επί της Ολυμπιάδας Καρουσάδων που εξασφαλίζει το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ΄Εθνική. Στη δεξίωση όλη η ομάδα του Κρόνου συνέχισε τους χορούς και τους πανηγυρισμούς! Οι άνθρωποι του Κρόνου δεν περίμεναν την ΕΠΣΚ για την απονομή. Τόσες … κούπες έχουν …


Θάνατοι

Μια νέα γυναίκα, η Ειρήνη σύζυγος Ιωάννη Καββαδία(Κοκόρου) απεβίωσε την Δευτέρα 12 Μαρτίου σε ηλικία 52 ετών και κηδεύτηκε στο χωριό της στην Αλβανία. Η άτυχη Ειρήνη κατοικούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια στις Αργυράδες και ήταν μια καλή και εργατική γυναίκα. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε τη θλίψη, όχι μόνο στους συγγενείς και όσους τη γνώριζαν, αλλά σε όλο το χωριό.

Ο Χαρίλαος (Λάκης) Πανδής του Κωνσταντίνου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 χρονών τη Δευτέρα 12 Μαρτίου. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων την Τρίτη 13 Μαρτίου. Ο Λάκης ήταν αγαπητός, όχι μόνο στις Αργυράδες, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Δραστήριος και δημιουργικός, καλός σύζυγος και πατέρας, στήριγμα της οικογένειας. Μεγάλη η λύπη για τον θάνατό του για τους δικούς του και όλους όσοι τον γνώριζαν.
Ξημερώματα Παρασκευής 16 Μαρτίου, νέος σε ηλικία 55 χρονών, ο Πολύδωρος (Πόλυς) Κουλούρης Βασιλείου άφησε την τελευταία του πνοή στην πόλη της Κέρκυρας που κατοικούσε μόνιμα. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος στο Πανοχώρι Αργυράδων και κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Αργυράδων τη Δευτέρα 19 Μαρτίου. Η είδηση του θανάτου του γέμισε με θλίψη την οικογένεια, τους συγγενείς και του φίλους και όλους όσοι τον γνωρίζαμε. Γιατί ο Πόλυς ήταν ένας εξαιρετικός, σπάνιος άνθρωπος. Καλοσυνάτος και κοινωνικός με χιούμορ και χαμόγελο, αγαπητός στην παρέα. Ευγενής με ήθος και αρχές, δραστήριος και ενεργητικός. Επιτυχημένος επαγγελματίας. Τελευταία αντιμετώπιζε με αξιοπρέπεια προβλήματα υγείας που τελικά τον οδήγησαν στο μεγάλο ταξίδι. Θα σε θυμόμαστε πάντα Πόλυ για την καλοσύνη σου!

Η Μαρία Πανδή, μητέρα του γιατρού Χρήστου Πανδή, άφησε την τελευταία της πνοή στον Άη Γιώργη Αργυράδων που κατοικούσε μόνιμα σε ηλικία 77χρονών. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Λευκίμμης την Παρασκευή 23 Μαρτίου. Καλοσυνάτη γυναίκα η Μαρία στήριγμα της οικογένειας, παράδειγμα συζύγου και εξαιρετική μητέρα μεγάλωσε τα παιδιά της με αρχές και ήθος. Μεγάλη η απώλεια για τους οικείους της, αλλά και για όλους όσοι τη γνώριζαν.

Ένας καλός Αργυραδίτης ο Γεώργιος Καββαδίας Δημοσθένη απεβίωσε σε ηλικία 81 χρονών στη Νίκαια που έμενε μόνιμα. Ο Γιώργος από μικρή ηλικία από τη δεκαετία του 1950 σε πολύ δύσκολες συνθήκες έφυγε από τις Αργυράδες και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Δούλεψε σκληρά και με την τιμιότητα και την εργατικότητά του εξελίχθηκε σε έναν επιτυχημένο επαγγελματία. Άνθρωπος με αρχές και ήθος ξεχώριζε. Ήταν συνδρομητής της εφημερίδας και ενδιαφερόταν για τον Σύλλογο και το χωριό μας. Ας είναι αλαφρύ το χώμα της αττικής γης που τον σκεπάζει.

Ο Χαρίλαος Καββαδίας (Κολιτσάρα) άφησε την τελευταία του πνοή τη Νια Δευτέρα 9 Απρίλη στην Αθήνα που κατοικούσε μόνιμα σε ηλικία 83 ετών. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες και κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Αργυράδων τη Νια Πέμπτη 12 Απρίλη.  Άνθρωπος καλός ο Λίλης ξεχώριζε για την εργατικότητά του, ήταν μάγειρας σε κλινικές και Νοσοκομεία. Άνθρωπος τίμιος και κοινωνικός με τη σύζυγό του δημιούργησε μια πολύ καλή οικογένεια. Τα τελευταία χρόνια με αξιοπρέπεια έδινε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Πριν από λίγους μήνες, στις αρχές Γενάρη έχασε και την πολυαγαπημένη σύζυγό του Ουρανία. Η είδηση του θανάτου σκόρπισε τη λύπη στους συγγενείς και όλους όσοι τον γνώριζαν.

Η Ευανθία Γράντου του Σταμάτη ετών 88 απεβίωσε την Πέμπτη 12 Απριλίου στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα και κηδεύτηκε την Κυριακή 15 Απριλίου στο Νεκροταφείο Αργυράδων.

Οι άγγελοι δεν έχουν πάντα ροζ φτερά και δε ζουν σε λευκά συννεφάκια σε καταγάλανο ουρανό... Αν κοιτάξεις καλύτερα τους βλέπεις δίπλα σου   να φοράνε μαντίλι και να  ΄χουν πλεγμένη τη κοτσίδα τους γύρω από το κεφάλι, να κουβαλάνε τον μονάκριβο τους μέσα  σ΄  ένα κοφίνι στη ράχη απ το γαϊδουράκι τους και να τον απιθώνουν κάτω από τον ίσκιο της συκιάς,  όσο εκείνες παλεύουν με τη γη προσδοκώντας να τους δώσει τα προς το ζην...
Τους βλέπεις στην κάψα του Αυγουστιάτικου μεσημεριού να σκουπίζουν το μέτωπό τους και να γλυκοφιλούν τον μικρό τους θησαυρό παίρνοντας δροσιά από το μάγουλό του..
Αν είσαι τυχερός ο μονακριβός τους θα γίνει ο άνθρωπός σου και πατέρας των δικών σου παιδιών…
Θα φύγουν για το μεγάλο ταξίδι στην αγκαλιά σου και με την ευχή τους, για προίκα ανεκτίμητη.. Θα ΄χουν ένα παραμυθένιο όνομα, ας πούμε Ευανθία, που θα ΄θελες να κάνεις μια κόρη για να της το δώσεις.....
Μα πάνω απ΄ όλα θα σου ΄χουν διδάξει το νόημα της ζωής μέσα από την απλότητά τους…
Σ΄ ευχαριστώ δικιά μου Ευανθία…
Καλό ταξίδι...
Ελένη Τσιλίκου                      


Στερνό ταξίδι για τη Βασιλική Καββαδία (Γρουμπάνα) που άφησε την τελευταία της πνοή τη Νια Δευτέρα, 9 Απριλίου, στο Πέραμα Ιωαννίνων, που κατοικούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο Περάματος τη Νια Τετάρτη. Η Βασιλική έφυγε από κοντά μας, σε ηλικία 65 χρονών και η απώλειά της είναι μεγάλη όχι μόνο για τον σύζυγο και το γιο της, αλλά και για τους συγγενείς και όλους όσοι τη γνώριζα. Καλόκαρδη γυναίκα, κοινωνική, αγαπητή από όλους όσους συναναστρεφόταν, ξεχώριζε για τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα της.

Μια καλή Αργυραδίτισσα, η Ελβίρα Μήλα απεβίωσε την Κυριακή 13 Μαϊου στις Αργυράδες που κατοικούσε μόνιμα σε ηλικία 84 χρονών. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ΙΝ της Παναγίας στις Αργυράδες και η κηδεία της στο Νεκροταφείο Αργυράδων τη Δευτέρα 14 Μαϊου. Η Ελβίρα ήταν μια καλόκαρδη και ευγενική γυναίκα, πολύ αγαπητή και εργατική. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αργυραδίτικης γης που την σκεπάζει.Μνημόσυνο

Την Κυριακή, 3 Ιουνίου, τελούμε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αργυράδων το ετήσιο μνημόσυνο του αγαπημένου μας πατέρα και παππού, Πρωτοπρεσβύτερου Ανδρέα Γκίνη.
Τα παιδιά του και τα εγγόνια του.


Την Κυριακή 25 Μαρτίου τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ της ψυχής του Αναστάσιου Κάντα στον ΙΝ Αγίου Ελευθερίου στα Καμίνια. Ο Τάσος έφυγε από τη ζωή στις 22/2 σε ηλικία 57 χρονών. Η αγαπημένη σύζυγός του, τα δυο εξαιρετικά παιδιά του, οι συγγενείς και πάρα πολλοί φίλοι ήταν παρόντες τιμώντας τη μνήμη του Τάσου. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!