ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συλλαλητήριο συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας 15-5 & Εκλογές 31-5
 Το ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας,αποφάσισε να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία και συλλαλητήριο έξω από το ΙΚΑ της Κέρκυρας την Τρίτη 15 Μαΐου και ώρα 10:00 το πρωί, με σκοπό να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στην διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης από μια κυβέρνηση, η οποία μεταξύ άλλων:

Μείωσε Κύριες και Επικουρικές συντάξεις.

Κατάργησε το ΕΚΑΣ.

Κατάργησε κοινωνικές παροχές, φάρμακα και περίθαλψη.

Φοροληστεύει το εναπομείναν εισόδημά μας με έμμεσους και άμεσους φόρους. Ισοπεδώνει τους φτωχοποιημένους Έλληνες μισθωτούς, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες, αγρότες.

Επιπλέον ψήφισε νέες περικοπές με την προσωπική διαφορά εφαρμόζοντας πιστά τις επιταγές της Ευρωπαϊκής ένωσης και του Κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου.

Καλούμε σε συντονισμό των αγώνων τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και όλους όσοι θίγονται από την αντιλαϊκή, άδικη και απάνθρωπη πολιτική των μνημονίων που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή ένωση και το Κεφάλαιο με την υποταγή της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τη λιτότητα την εξαθλίωση, την φτώχεια , την ανεργία και τον ξενιτεμό της νεολαίας μας.

Απέναντι σε αυτήν την καπιταλιστική λαίλαπα ο λαός μας οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία μας πρέπει να αντισταθούμε και να ξεσηκωθούμε αποφασιστικά και ενωτικά για να ανατρέψουμε την πολιτική της νέας δουλοπαροικίας και αποικιοκρατίας που επιβάλει η Ευρωπαϊκή ένωση και το κεφάλαιο.

Όλοι στο συλλαλητήριο στο ΙΚΑ Κέρκυρας, Τρίτη 15 Μαΐου, 10:00 το πρωί.

Καλούμε επίσης όλους τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες του Σωματείου μας που θα γίνουν την Πέμπτη 31 Μαΐου (εκλογή εφορευτικής από 11:00 εως 14:00) και στις 04–10/06, Δευτέρα ως Κυριακή (εκλογές Δ/Σ, Ελεγκτική Επιτροπή, Αντιπροσώπευση).