ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το πρωτοσέλιδο της «Φωνής των Αργυραδιτών»: 15 Χρόνια χωρίς γήπεδο - Διεκδικούμε: Αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες15  Χρόνια χωρίς γήπεδο!
Αθλητικό  κέντρο στις Αργυράδες!

Του Γιώργου Κ. Καββαδία
          Κοντεύουν περίπου τέσσερα χρόνια από τότε που η «Φ. τ. Α.» επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα του γηπέδου με πρωτοσέλιδο – καταπέλτη για την κεντρική και τοπική εξουσία αποκαλύπτοντας την κοροϊδία που δεν έχει ημερομηνία λήξης. Αν προβάλλουμε τόσο έντονα το θέμα του αθλητικού κέντρου που αναμφίβολα είναι μικρότερης σημασίας μπροστά στα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι γιατί κατάργησαν ετσιθελικά ένα έργο υποδομής που κατασκευάστηκε με τον κόπο και τον ιδρώτα των Αργυραδιτών και ενώ έταξαν «λαγούς με πετραχήλια» μας κορόιδεψαν και συνεχίζουν να «κάνουν την πάπια». Ταυτόχρονα οι Αργυράδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο γήπεδο και αθλητικές εγκαταστάσεις που να ικανοποιούν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των κατοίκων για αθλητισμό και ψυχαγωγία. Και να σκεφτεί κανείς ότι από τη δεκαετία του 1970 το γήπεδο Αργυράδων ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα – πέντε κατάλληλα γήπεδα σε όλο το νησί.

Ο Δήμος κοροϊδεύει! – Σε ποιο γήπεδο Αργυράδων αναφέρεται;

Σήμερα οι δημοτικοί μας άρχοντες - όπως και οι προηγούμενοι - παίρνουν άριστα στην εξαπάτηση του λαού. Χαρακτηριστική η πρόσφατη ανακοίνωση που αναφέρεται στην «τοποθέτηση χλοοτάπητα για την αναβάθμιση του Γηπέδου Αργυράδων ΔΕ Κορισσίων». Διαβάζει κανείς την ανακοίνωση και έχει την εντύπωση ότι οι Αργυράδες έχουν γήπεδο και αναβαθμίζεται!

 Είναι, όμως αλήθεια;

Η αλήθεια είναι ότι από τη δεκαετία του 1970 το γήπεδο Αργυράδων ήταν ένα από τα μόλις τέσσερα – πέντε κατάλληλα γήπεδα σε όλο το νησί.  Το 2003, όμως, η τότε δημοτική αρχή ισχυριζόταν την αναγκαιότητα κατάργησης του γηπέδου για να κατασκευαστεί το Δημοτικό Σχολείο, λες και δεν υπήρχαν τόσοι χώροι, και υπόσχονταν «λαγούς με πετραχήλια»: από κατασκευή Τεχνικού Λυκείου μέχρι κλειστό γυμναστήριο! Έτσι το γήπεδο Αργυράδων καταργήθηκε!

Ανεκπλήρωτες έμειναν και οι υποσχέσεις της πολιτείας για κατασκευή αθλητικού κέντρου στις Αργυράδες. Το 2007 ο τότε Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γ. Ορφανός υποσχέθηκε «συνθετικό χλοοτάπητα» στο γήπεδο Αργυράδων που δεν υπήρχε, αφού δεν είχαν ξεκινήσει οι βασικές εργασίες για να καθαριστεί και να ισοπεδωθεί η συγκεκριμένη έκταση.

Στασιμότητα όσον αφορά την κατασκευή του γηπέδου για μια πενταετία, λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής, των βουλευτών του νησιού και της πολιτείας. Ωστόσο, από το 2012 και μετά το ενδιαφέρον τοπικών φορέων και κατοίκων θα φέρει κάποια αποτελέσματα. Το γήπεδο κάτω από την Αγία Τριάδα καθαρίζεται και ισοπεδώνεται, γίνεται έρανος για να μαζευτούν χρήματα. Αλλά  οι εκπρόσωποι, έρημοι και απρόσωποι, «περί άλλων τυρβάζουν», ενώ οι Βουλευτές μας ασχολούνται με τη … «σωτηρία της πατρίδος».
Από τότε κανένα ενδιαφέρον – καμιά συζήτηση από Δήμο, Περιφέρεια, Κυβέρνηση, Βουλευτές.

Τι λέει σήμερα ο Δήμος ο Δήμος Κέρκυρας

Η ανακοίνωση του Δήμου
Υπογράφτηκε η σύμβαση του έργου “ Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα για την αναβάθμιση του Γηπέδου Αργυράδων Δ.Ε Κορισσίων, από τον Δήμαρχο και τον ανάδοχο εργολάβο Μοσχοβίτη Παναγιώτη, Μηχανικό Δομικών Έργων Ε.Δ.Ε
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 26.700 ευρώ και η διάρκεια του έργου σε 3 μήνες από σήμερα.
Όλοι, ακόμα και τα Μέσα που ανέφεραν την παραπάνω είδηση νομίζουν ότι υλοποιείται το πάγιο αίτημα των Αργυράδων για γήπεδο, αλλά ...

... Αναφέρεται στο 5χ5!


Ο Δήμος Κέρκυρας αναφέρεται στο «γεφύρι της Άρτας», στο γήπεδο 5χ5 των Αργυράδων που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2015! Το 5Χ5 είναι το σύγχρονο … γεφύρι της Άρτας που δείχνει πόσο υποτιμούν και κοροϊδεύουν τον λαό των Αργυράδων οι προηγούμενοι και οι σημερινοί τοπικοί άρχοντες. Εξαγγέλθηκε η κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στη θέση του παλιού γηπέδου πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014 με την υπόσχεση  ότι θα ήταν έτοιμο τον Απρίλιο του 2015!

Όπου νάναι θα βρέξει .. τίτλους!

Λένε, όμως, πονηρά – πονηρά διάφοροι τοπικοί άρχοντες, αφού για την έκταση κάτω από την Αγία Τριάδα, στην Ανάληψη εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις και δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας, πώς ο Δήμος, η Περιφέρεια, η Πολιτεία να εγκρίνουν κονδύλια για την κατασκευή γηπέδου; Άρα άδικα διαμαρτύρονται, όσοι διαμαρτύρονται και η «Φωνή των Αργυραδιτών» και διεκδικούν. Γήπεδο δεν μπορεί να γίνει, χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας.

Απαντάμε ότι όλα αυτά είναι εκ του πονηρού! Εκείνο που λείπει δεν είναι οι τίτλοι ιδιοκτησίας, αλλά η πολιτική βούληση για αθλητικό κέντρο στις Αργυράδες.

Να μην αναφερθώ σε παλαιότερους και τωρινούς τοπικούς άρχοντες που θεωρούν ότι η ΔΕ Κορισσίων έχει αρκετά γήπεδα, άρα οι Αργυράδες δε χρειάζονται δικό τους. Αρκεί και μόνο να τονιστεί ότι όταν γινόταν η δίκη για τον συγκεκριμένο χώρο Δήμος, Περιφέρεια, Πολιτεία και οι βουλευτές έλαμψαν δια της απουσίας τους με εξαίρεση τον πρώην βουλευτή Στ. Σαμοϊλη δείχνοντας ότι έχουν γραμμένες τις Αργυράδες στα παλιά τους τα παπούτσια! Όσο για τους τίτλους δε πέσουν από τον ουρανό. 

      Οι ίδιοι τι κάνουν για να υπάρξουν τίτλοι. Γνωρίζουν και τι έχουν κάνει τώρα που ο Κρόνος έχει δρομολογήσει την κατασκευή γηπέδου σε άλλη έκταση, στις Αμμούσες; Πέρα από αυτό, έχουν μελετήσει το θέμα, έχουν πρόταση για να γίνει γήπεδο σε άλλη έκταση; Όχι, βέβαια! Γιατί δεν ενδιαφέρονται. Για αυτό ας αφήσουν τις δικαιολογίες. Είναι αδικαιολόγητοι! Αιδώς  Αργείοι!

Ανάγκη για σύγχρονο αθλητικό Κέντρο

Όμως οι Αργυράδες έχουν ανάγκη από ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο για να καλύπτει τις ανάγκες για άθληση και ψυχαγωγία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα των νέων. Ακόμα σημαντικός λόγος είναι που ο ιστορικός Κρόνος με την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ άλλοτε το δικό του σπίτι!