ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ποινικοποίηση των αγώνων – τρομοκρατία – καταστολή: Αυτή είναι Δήμου και Κυβέρνησης η πολιτική - 16 μήνες φυλάκιση σε μέλος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ΤεμπλονίουΠοινικοποίηση των αγώνων – τρομοκρατία – καταστολή: Αυτή είναι Δήμου και Κυβέρνησης η πολιτική -  16 μήνες φυλάκιση σε μέλος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Σε 16 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και με δικαίωμα έφεσης καταδικάστηκε για τις τρεις  από τις έξι συνολικά κατηγορίες ο κάτοικος – μέλος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου. Όπως είναι γνωστό, είχε εμπλακεί στην υπόθεση της 20ης Μαΐου που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του ιδίου με τη διαδικασία του αυτοφώρου καθώς και του Δημάρχου Κ. Νικολούζου και του Αντιδήμαρχου Καθαριότητας Σπ. Ασπιώτη.

Τον βάρυναν αρκετές κατηγορίες, ως απόρροια της μήνυσης εις βάρος του από τον Δήμαρχο Κέρκυρας  και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες αφορούσαν εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απειλή, απόπειρα σωματικής βλάβης, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία.

Συγκεκριμένα καταδικάστηκε για εξύβριση, απειλή και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας οι οποίες σύμφωνα με το δικαστήριο έγιναν εξ ανάγκης και όχι από δόλο.

Αθωώθηκε για την διαταραχή οικιακής ειρήνης, για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης και για απόπειρα παράνομης βίας. 16 μήνες φυλακή με αναστολή στον κάτοικο Τεμπλονίου μετά τη μήνυση του δήμου

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι ο κάτοικος του Τεμπλονίου κρίθηκε αθώος για πράξεις που σχετίζονται με την αποτροπή υποβάθμισης του περιβάλλοντος για τις οποίες άλλωστε κρίθηκαν ένοχοι την περασμένη εβδομάδα Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος.

Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή Νικολούζου ακολουθεί έναν ολισθηρό, αντιδημοκρατικό κατήφορο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται. Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει οδηγήσει η πολιτική της για τα σκουπίδια δείχνει το πιο αποκρουστικό πρόσωπο που θυμίζει τις πιο μαύρες περιόδους στην Ελλάδα. Η αντιμετώπιση των κατοίκων της Μέσης, του Τεμπλονίου, της Λευκίμμης και της Νότιας Κέρκυρας και όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στους παράνομους και ακατάλληλους ΧΥΤΑ, ενάντια σε όσους υπερασπίζονται τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυταρχισμού.  Προσβάλλει, συκοφαντεί, τρομοκρατεί, οδηγεί στα δικαστήρια, όσους αγωνίζονται.

Σε αυτή την κατεύθυνση οι κλήσεις κατοίκων της Λευκίμμης ομαδικά στην Ασφάλεια Όσοι μέχρι χθες θεωρούνταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο ήταν στην αντιπολίτευση αγωνιστές, σήμερα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους τοπικούς άρχοντες, σήμερα σύρονται στην ασφάλεια και στα δικαστήρια σαν κοινοί εγκληματίες.
  Κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση χέρι – χέρι βαδίζουν τον δρόμο της ποινικοποίησης των αγώνων, της ωμής καταστολής και τρομοκρατίας  και προοιωνίζονται ακόμα χειρότερες μέρες με τα κοινωνικά προβλήματα και ειδικότερα το πρόβλημα των σκουπιδιών να οξύνεται βαδίζοντας σε μετωπική σύγκρουση με τους κατοίκους της Λευκίμμης και της Νότιας Κέρκυρας.