ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η πρόσκληση της Ένωσης Γονέων στην εκπαιδευτική κοινότητα για συζήτηση την Παρασκευή 18/5


Η  πρόσκληση της Ένωσης Γονέων στην εκπαιδευτική κοινότητα για συζήτηση την Παρασκευή 18/5


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Κέρκυρας διοργανώνει συνάντηση και καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών όλων των τάξεων, την Παρασκευή στις 18:30 στο «φουαγιέ» του Δημοτικού Θεάτρου για να μιλήσουν για θέματα που αφορούν την Παιδεία.

Όπως τονίζει η Ενωση Γονέων:

Σήμερα, που οι μνημονιακές και αντιλαικές πολιτικές ανατρέπουν και υποβιβάζουν την Παιδεία το
μέλλον των παιδιών φαντάζει ολοένα και χειρότερο. Η αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας μετρά και εφαρμόζει πολιτικές αριθμών πάνω στα παιδιά μας. Με μνημονιακές δεσμεύσεις λιτότητας προσπαθεί να ορθολογίσει το αύριο των μαθητών. Κοπτοραπτική και «ευρωπαικά πρότυπα» εκπαίδευσης, όχι με στόχο όχι την ποιοτική εκπαίδευση αλλά το φθηνότερο κόστος.

Η προνηπιακή εκπαίδευση δήδεν αναβαθμίζεται ως υποχρεωτική χωρίς να έχουν φροντίσει για την στέγαση των νηπίων, χωρίς να έχουν φροντίσει για την επάνδρωση με εκπαιδευτικούς.
Η μεταφορές των μαθητών χρόνο με των χρόνο χολένουν και υποβιβάζονται ως αποτέλεσμα μιας κακοσχεδιασμένη πολιτικής.

Τα περισσότερα σχολικά κτίρια γερασμένα, ασυντήρητα και επικίνδυνα, δεν μπορούν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια τα παιδιά μας πλέον. Το Υπουργείο όμως ζητά «θαύματα» να μεγαλώσουν οι αίθουσες για να χωράνε περισσότερους μαθητές. Δηλαδή να μην σπαταλήσει χρήματα για νέα σχολεία και φυσικά να περιορρήσει των αριθμών των εκπαιδευτικών.
Οι εκπαιδευτικοί δεν επαρκούν γιατί δεν γίνονται προσλύψεις και οι «αναπληρωτές» (με το σταγονόμετρο) τοποθετούνται αργά στις θέσεις που πρέπει να καλύψουν. Αποτέλεσμά τα περιφεριακά σχολεία να έχουν «κακούς μαθητές» δηλαδή με ελλειπή διδακτέα ύλη.

ΠΑΛΕΎΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ