ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Δάσκαλοι και Καθηγητές: Απεργία 30 Μάη - ΕΛΜΕ & ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Συγκέντρωση στα Λύκεια


Δάσκαλοι & Καθηγητές απεργούν καταγγέλλοντας  ΓΣΣΕ- ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς, της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για πρωτοφανή αντισυνδικαλιστική και αντεργατική εκτροπή. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΕΛΜΕ - ΣΕΠΕ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ

     Τετάρτη   30 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 
10 π.μ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  θέτει σε εφαρμογή αυτά που έχει συμφωνήσει με τους «εταίρους» της  και μας  οδηγούν σε λιτότητα μέχρι το 2060!   Αυτά επιφέρουν  μειώσεις συντάξεων, μειώσεις των μισθών των πιο χαμηλόμισθων εργαζόμενων μέσα από τη πρωτοφανή μείωση του αφορολόγητου, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, περικοπές στα επιδόματα τέκνων/φτώχειας/θέρμανσης, νέα αξιολόγηση και κινητικότητα στο Δημόσιο.

Κυβέρνηση, ΟΟΣΑ, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ προωθούν αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις με τους μηδενικούς διορισμούς,, αποδομούν με το νομοσχέδιο για τις νέες δομές την ειδική αγωγή, δημιουργούν ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου στα σχολεία και προωθούν την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας με στόχο την αυτονομία της ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνουν κουλτούρα αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα. Η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ δίνει κατευθύνσεις στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τη διαμόρφωση ενός δημόσιου σχολείου που θα υπακούει πλήρως στη λογική και τις ανάγκες της αγοράς και της επιχειρηματικότητας και όχι στις ανάγκες των  παιδιών μας.

Η συγκρότηση, από ΓΣΣΕ- ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς, της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ αποτελεί μια πρωτοφανή αντισυνδικαλιστική και αντεργατική εκτροπή.  Ο θύτης και το θύμα αγκαλιά διεκδικούν κατά τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  τη δίκαιη ανάπτυξη, προς όφελος των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης. !  Οι εργοδότες αποκαλούνται  κοινωνικοί εταίροι. Από το πλαίσιό τους απουσιάζει κάθε στόχος ενάντια στα μνημόνια, το χρέος , το ρόλο της Ε.Ε ,ΔΝΤ, τις ιδιωτικοποιήσεις , το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποκαλούν την απεργία ,ημέρας πανεθνικής δράσης!!! Μας ζητούν να αγωνιστούμε για τους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων . Θέλουν να βάλουμε εμείς «πλάτη», να θυσιάσουμε τις δικές μας ανάγκες, για να αυξηθούν τα κέρδη των αφεντικών μας. Να αποδεχτούμε ότι οι αξιοπρεπείς μισθοί, τα εργατικά μας δικαιώματα, η  υγεία, η ασφάλιση, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δεν είναι τίποτα περισσότερο πάρα βαρίδια για την «ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα».

Η δίκαιη ανάπτυξη της κυβέρνησης , των κομμάτων του μνημονίου, των ηγεσιών ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, των τραπεζιτών τη βιώνουμε καθημερινά  στο πετσί μας.

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δεν διστάζει να γίνει ο σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή ,για να εξυπηρετήσει το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου. Μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις ,που φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

Απέναντι στη συμβιβασμένη απεργία της  ΑΔΕΔΥ και τις πλειοψηφίες στην ΟΛΜΕ και ΔΟΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα  σφύριζαν αδιάφορα, όταν σωματεία και εργαζόμενοι  πάλευαν  ενάντια στον απεργοκτόνο νόμο, σαμποτάριζαν με κάθε τρόπο τον αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, ενώ απουσίαζαν από τις απεργιακές συγκεντρώσεις, την Τετάρτη  εμείς οι εργαζόμενοι απεργούμε μαζικά και προβάλλουμε την ανάγκη να απαντάμε με αγώνες μέσα από τα σωματεία μας.
Σήμερα οι εργαζόμενοι χρειάζεται να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφάλαιο, να συγκροτήσουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες τους με διαδικασίες βάσης  και αγωνιστικό , ταξικό  προσανατολισμό.

 Η απάντηση στην «κοινωνική τους συμμαχία» είναι  η απάντηση των σωματείων και των συνδικάτων με ταξικά χαρακτηριστικά και ενωτική δράση.
Διεκδικούμε:
Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών. Ίσα δικαιώματα αναπληρωτών και μονίμων. Όχι στη σύνδεση μισθού – «προσόντων» – αξιολόγησης. Κανένας «κόφτης» στο μισθό μας. Όχι στη φοροληστεία.
Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου – λαιμητόμου.  Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας.
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο  για τις νέες δομές . Όχι στις διαδικασίες αξιολόγησης. απεργία – αποχή από αυτές.
Κάτω τα χέρια από την απεργία. Κατάργηση των περιορισμών στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος.
Όχι στις αντιεπιστημονικές αναθέσεις μαθημάτων και ενοποιήσεις ειδικοτήτων
Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις
Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ-χαρατσιών- φοροληστείας
Σε κοινό βηματισμό με όλους τους εργαζόμενους παλεύουμε ενάντια στη φορολεηλασία, τα χαράτσια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα σε δημόσια και δωρεάν κοινωνικά αγαθά. Παιδεία – υγεία – ασφάλιση -ρεύμα και νερό .