ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Γενική απεργία με τρεις πορείες σήμερα 30 Μαΐου στην ΚέρκυραΓενική απεργία με τρεις πορείες σήμερα 30 Μαΐου στην Κέρκυρα

Χωρίς πλοία και με συμμετοχή όλων των κλάδων του Δημοσίου και πολλών του Ιδιωτικού τομέα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σήμερα Τετάρτη 30 Μαΐου, σε συνεργασία με τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

Τρεις πορείες στην Κέρκυρα
Δάσκαλοι και καθηγητές, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γενικά λύκεια.
Η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου έχει καθοριστεί για την Τετάρτη 30 Μαΐου στις 10.00 το πρωί στο Εργατικό κέντρο.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην πλατεία Σαρόκο διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Χωρίς πλοία – προσωπικό ασφαλείας

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία στις 30 Μαϊου, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία θα ξεκινήσει 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 30 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 24.00.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας και το προσωπικό ασφαλείας που ανακοινώθηκε για την αντιμετώπιση έκτακτων ή ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου είναι:
06:00-12:00   ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
12:00-18:00  ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ
18:00-24:00   ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑτα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων
Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air την Τετάρτη 30 Μαΐου, λόγω της στάσης εργασίας (10:00 – 13:00) των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας , ανακοίνωσε η AEGEAN.
Συγκεκριμένα ακυρώνονται έξι σκέλη πτήσεων και τροποποιούνται οι ώρες αναχώρησης σε 50 σκέλη πτήσεων. Όσον αφορά τις πτήσεις προς και από Κέρκυρα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η πτήση Αθήνα – Κέρκυρα με προγραμματισμένη ώρα 09.50 – 10.50 έχει νέα ώρα 07.15 – 08.15 ενώ η πτήση Κέρκυρα – Αθήνα με προγραμματισμένη ώρα 11.25 – 12.25 αλλάζει σε 08.50 – 09.50. Σε κάθε περίπτωση πριν ταξιδέψετε τηλεφωνείστε στην εταιρεία που έχετε εκδόσει εισιτήριο.

Απεργούν Δάσκαλοι και Καθηγητές 

Τη συμμετοχή της στην απεργία αποφάσισαν και οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΔΟΕ  και ΟΛΜΕ. Οι καθηγητές ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 30 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία στα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ θα διεξάγονται ενδοσχολικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τη μέλη της ΟΛΜΕ, τα αιτήματα αφορούν «σε άμεσους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό, το αίτημα για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, τον υπολογισμό της διετίας 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, αλλά και την απόσυρση του Νομοσχεδίου για τις Δομές λειτουργίας σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη απεργία

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Απεργία και στην Αυτοδίοικηση, στάση εργασίας οι δικηγόροι

Σε μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Κέρκυρας, ενώ στάση εργασίας 11-12 θα πραγματοποιήσει ο δικηγορικός σύλλογος της Κέρκυρας

Απεργούν και οι γιατροί

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στην απεργία και καλεί τους ιατρούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και να διεκδικήσουν: Αύξηση των μισθών, προσλήψεις προσωπικού, λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κατάργηση του Νόμου 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.