ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η 33η ρεγκάτα Brindisi-Κέρκυρα 5 – 8 Ιουνίου


 
Η 33η ρεγκάτα Brindisi-Κέρκυρα 5 – 8 Ιουνίου

Στις 5 Ιουνίου από το Brindisi της Ιταλίας ξεκινάει η 33η Διεθνής Ρεγκάτα Brindisi – Κέρκυρα που τερματίζει στην Κασσιώπη στις 8 Ιουνίου.

Η Διεθνής Ρεγκάτα Brindisi-Κέρκυρα, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες της Μεσογείου και ο πιο σπουδαίος αγώνας ανοιχτής θαλάσσης στην Αδριατική, απο άποψη αριθμού συμμετοχών αλλά και τεχνικών δυσκολιών. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1986 και αποτελεί μια γέφυρα συνεργασίας και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών της Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους.

Οι συμμετοχές πέρυσι έφτασαν τα 133 σκάφη από 8 διαφορετικές χώρες με περίπου 1000 αθλητές, που εκκινώντας από το λιμάνι του Brindisi έπλευσαν παράλληλα με τις ακτές της Ιταλίας μέχρι το Otranto και στη συνέχεια περνώντας ανάμεσα από τα Διαπόντια Νησιά τερμάτισαν έξω από το λιμάνι της Κασσιόπης. Τα σκάφη φιλοξενούνται στη μαρίνα των Γουβιών και την επομένη του τερματισμού ακολουθεί η τελετή απονομής των επάθλων.
Η ρεγκάτα ολοκληρώνεται πανηγυρικά με ένα ξέφρενο πάρτι στο οποίο συμμετέχουν τα πληρώματα όλων των σκαφών και ιστιοπλόοι από διάφορες χώρες γνωρίζονται, ανταλλάσουν απόψεις και δημιουργούν δεσμούς φιλίας που φέρνουν τους λαούς πιο κοντά. Τα περισσότερα σκάφη παραμένουν στην Κέρκυρα ή συνεχίζουν τις διακοπές τους στα υπόλοιπα Ιόνια νησιά.

Η απονομή θα πραγματοποηθεί στις 8 Ιουνίου στη Μαρίνα Γουβιών με την απονομή στις 8μμ. Διοργάνωση: ΙΟΜΑΓ