ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 7/5 - Ειδική συνεδρίαση για τον «Κλεισθένη» ζητάει ο ΡαιδεστινόςΣυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 7/5 - Ειδική συνεδρίαση για τον «Κλεισθένη» ζητάει ο Ραιδεστινός

Σε τακτική συνεδρίαση τη Δευτέρα 07 Μαΐου, 19.00 το απόγευμα, οδηγείται τελικά το Δημοτικό συμβούλιο με όλα τα θέματα που εκκρεμούν στην ημερήσια διάταξη και κυρίαρχο θέμα την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» που αφορά την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αν δεν ολοκληρωθεί η συζήτηση και των 62 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης τότε το συμβούλιο θα ορίσει και δεύτερη μέρα συνεχιζόμενης συνεδρίασης.
Ειδική συνεδρίαση για τον «Κλεισθένη» ο Ραιδεστινός
Τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη μεταρρύθμιση «Κλεισθένη» για την Αυτοδιοίκηση, ζητάει ο δημοτικός σύμβουλος της Λα.Ε., Γ. Ραιδεστινός.

Κύριε Δήμαρχε, κα Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,
Με έκπληξη είδα στην πρόσκληση για τη 12η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 7 Μάη να αναγράφεται σαν 3ο θέμα (μαζί με ακόμα 61) το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1» για τις «αλλαγές» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το σχέδιο νόμου, που ταυτίζεται πλήρως με τις προδιαγραφές των μνημονίων και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί σχέδιο Γιούνκερ ή Βελκουλέσκου, αποτελεί ουσιαστικά την επικαιροποίηση του πρώτου μεγάλου μνημονιακού νόμου, του Καλλικράτη, και επιχειρεί να καθορίσει το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μέσα στα παράλογα και αντιδημοκρατικά χρονικά όρια των 17 ημερών «διαβούλευσης» των 237 άρθρων και 325 σελίδων που έθεσε το ΥΠ.ΕΣ., όλοι οι Δήμοι προγραμματίζουν ειδικές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων με μοναδικό θέμα τον «Κλεισθένη 1». Χαρακτηριστικά αναφέρω στη «γειτονιά» μας, την Κεφαλλονιά αύριο, τη Λευκάδα τη Δευτέρα.

Το νομοσχέδιο αφορά όλη την κοινωνία και έχουν λόγο τα Τοπικά Συμβούλια, οι παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς του νησιού μας. Πόσο μάλιστα στην Κέρκυρα που, κάποια φορά επιτέλους, πρέπει να συζητήσουμε για το ενδεχόμενο διάσπασης του Δήμου μας.
Θεωρώ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του θέματος να συζητηθεί μαζί με ακόμα 61 και μάλιστα σε μια περίοδο που το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεσπόζει στη ζωή του νησιού.Δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο με fasttrackδιαδικασίες να γίνει ο φερετζές μιας σκληρής μνημονιακής και αντί-αυτοδιοικητικής πολιτικής

Ζητώ, να γίνει Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνο θέμα τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1», όπως και η πρόεδρος είχε δεσμευτεί την Τετάρτη 2/5 μετά τη μη πραγματοποιηθείσα συνεδρίαση.

Δεδομένου ότι την Τετάρτη 9 Μάη συνεδριάζει στην Κέρκυρα η ΠΕΔ-ΙΝ και Παρασκευή και Σάββατο η ΚΕΔΕ, θεωρώ πιθανές μέρες Σάββατο 5/5 ή Κυριακή 6/5 ή Τρίτη 8/5.