ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Την Κυριακή ο 8ος αγώνας Κάσσιος Δίας κατά της ιδιωτικοποίησης του ΕρημίτηΤην Κυριακή ο 8ος αγώνας Κάσσιος Δίας κατά της ιδιωτικοποίησης του Ερημίτη ΄
 Ο KASSIOS DIAS φέτος θα είναι αφιερωμένος στην περιοχή του Ερημίτη από όπου περνάει και ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα.
Από το λιμάνι της Κασσιόπης ξεκινάει την Κυριακή στις 9 και μισή το πρωί ο 8ος Αγώνας ανώμαλου δρόμου Κάσσιος Δίας με τη συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο.

Η διαδρομή πέραν της περιοχής του Ερημίτη, αναδεικνύει όλες τις παραδοσιακές γειτονιές και οικισμούς της περιοχής, (Μούτρουβα, Κατσαφαλάτα, Κρέμμυθα, Τριτσί, Αγνίτσινη, Αγ. Στέφανο, Βότανα) μέσα από κρυφά μονοπάτια, που κατά τους ιστορικούς τα χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι, την εποχή που μαστιζόταν το Ιόνιο από πειρατές. Επίσης ένα μέρος του αγώνα θα γίνει μέσα στο ιστορικό κάστρο της Κασσιόπης, ένα σημαντικό μνημείο του 12ου αιώνα που μαρτυρά το ένδοξο παρελθόν της περιοχής.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις αγώνες: 23 Χλμ, 8Χλμ και 1.200 μ.


Ο Αγωνας 23Χλμ

Ένας μοναδικός αγώνας Trail Run που ένα μέρος του γίνεται δίπλα σε ακτογραμμή, μέσα στο ξεχωριστής ομορφιάς και περιβαντολλογικής σημασίας οικοσύστημα του Ερημίτη, περιοχή Natura απείρου φυσικού κάλους, χωρίς όμως να χάνει το χαρακτήρα του ορεινού αγώνα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Τα μονοπάτια του #Ερημιτη θα είναι εκεί για να μας θυμίζουν το αρμονικό ταίριασμα του πράσινου με το γαλάζιο, που δημιουργείται στο πέρασμα των χρόνων,όταν ο άνθρωπός αφήνει τη φύση να δημιουργήσει.
Θα μας φιλοξενήσει για 8η συνεχή χρονιά και ελπίζουμε να μας φιλοξενεί για πολλά χρόνια ακόμα όπως ακριβώς είναι τώρα πανέμορφος και μαγικός.
Αξίζει το σεβασμό όλων μας.

Προκήρυξη Αγώνα Κάσσιου Δία 2018
Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Κασσιόπης διοργανώνει την Κυριακή 6 Μαΐου τον 8o αγώνα ορεινού τρεξίματος, με την επωνυμία «KASSIOSDIAS 2018 » στην Κασσιόπη 32χλμ. Β.Α. από την πόλη της Κέρκυρας.
Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες 8 χλμ., καθώς και 1200 μ. για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών.


Εισαγωγικό Σημείωμα
Ο KASSIOSDIAS είναι μια ερασιτεχνική αθλητική παρέα με αγάπη για τον αθλητισμό, με κοινωνικό προφίλ, που σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους, να προωθήσουμε τον εθελοντισμό και με το έργο μας να προστατέψουμε και να αναδείξουμε το φυσικό και παρθένο πλούτο της περιοχής. Βρίσκοντας στέγη και συμπαράσταση στον Πολιτιστικό σύλλογο Κασσιόπης καταφέραμε όλα αυτά τα χρονιά να δημιουργήσουμε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου, ανταγωνιστικό, με κορυφαίους αθλητές από την Ελλάδα και τον κόσμο και σε συνδυασμό με την επαγγελματική σε επίπεδο οργάνωσή μας δημιουργήσαμε έναν αγώνα που επάξια στέκεται αναμεσά σε κορυφαίους του ορεινού τρεξίματος.
Φέτος υπό αντίξοες συνθήκες που προκλήθηκαν από το γνωστό πρόβλημα του ΕΡΗΜΙΤΗ και το φόρτωμα από αγώνες, πολύ κοντά στην ημερομηνία που εμείς κάθε χρόνο διεξάγουμε τον αγώνα (1η εβδομάδα του Μαΐου) και με σεβασμό στους συναθλητές και διοργανωτές άλλων αγώνων είχαμε σκοπό να μην διοργανώσουμε φέτος τον αγώνα μας, για να μην επιβαρύνουμε κι άλλο την κατάσταση.

Ύστερα από email και μηνύματα από δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και την έντονη και ευχάριστη πίεση των κάτοικων του χωριού επιβραβεύοντας και αγκαλιάζοντας αυτή την υγιή προσπάθεια που γίνεται κάθε χρόνο απαίτησαν να γίνει ο αγώνας.

Επειδή αυτός ο αγώνας είναι για την Κασσιόπη, για τα παιδιά της, για τα μονοπάτια της, για τα βουνά της, για τους δρομείς της, για τους τουρίστες της, για το ένδοξο παρελθόν της είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον αγώνα μας.


8ος Δρόμος ΚΑΣΣΙΟΥ ΔΙΑ, 6 Μαΐου 2018
Ο αγώνας ακολουθεί μια απαιτητική διαδρομή 1150μ. περίπου, θετικής υψομετρικής διαφοράς που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς και διεξάγεται σε τεχνικά μονοπάτια, παλιούς δασικούς δρόμους και ελάχιστη άσφαλτο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αγώνα είναι ότι ένα μέρος του γίνεται δίπλα σε ακτογραμμή, μέσα στο ξεχωριστής ομορφιάς και περιβαντολλογικής σημασίας οικοσύστημα του Ερημίτη, περιοχή Natura απείρου φυσικού κάλους, χωρίς όμως να χάνει το χαρακτήρα του ορεινού αγώνα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Η πυκνή βλάστηση οι πανέμορφες παραλίες και οι τρεις μικρές λίμνες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα παρθένα μέρη που διατηρούν στο ακέραιο τη φυσική τους ομορφιά.
Η αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα γίνει στο λιμάνι της Κασσιόπης και η διαδρομή πέραν της περιοχής του Ερημίτη, αναδεικνύει όλες τις παραδοσιακές γειτονιές και οικισμούς της περιοχής, (Μούτρουβα, Κατσαφαλάτα, Κρέμμυθα, Τριτσί, Αγνίτσινη, Αγ. Στέφανο, Βότανα) μέσα από κρυφά μονοπάτια, που κατά τους ιστορικούς τα χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι, την εποχή που μαστιζόταν το Ιόνιο από πειρατές, όταν τα χωριά μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα του νησιού σε πιο ασφαλείς ορεινές περιοχές όπου δεν ήταν εμφανή από τη θάλασσα. Επίσης ένα μέρος του αγώνα θα γίνει μέσα στο ιστορικό κάστρο της Κασσιόπης, ένα σημαντικό μνημείο του 12ου αιώνα που μαρτυρά το ένδοξο παρελθόν της πόλης.
Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα μας στο site www.kassiosdias.gr