ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κρίσιμη σύσκεψη στον «Αλεύχιμον» σήμερα Τετάρτη 8.00 μμΚρίσιμη σύσκεψη στον «Αλεύχιμον» σήμερα Τετάρτη 8.00 μμ
Κρίσιμη σύσκεψη στης Συντονιστικής στα γραφεία του Συλλόγου Αλεύχιμον σήμερα, Τετάρτη  30/5 και ώρα 8 μμ.

Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί από πλευράς Κυβέρνησης – Περιφέρειας και Δήμου που έχουν επιλέξει τη μετωπική σύγκρουση με τον περήφανο λαό της Λευκίμμης και της Νότιας Κέρκυρας επιδιώκονταw να λειτουργήσουν έναν «καμμένο λάκο» σαν ΧΥΤΥ σε βάρος της υγείας των κατοίκων και του φυσικού περιβάλλοντος. 
Πέμπτη ή Παρασκευή ξεκινά η δεματοποίηση στο χώρο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου , μετά και την επιδιόρθωση κάποιων μηχανημάτων από πλευράς εργολάβου και υπάρχει η δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών ,άμεσα να υπάρξει η έγκριση της Πρότυπης Περιβαλλοντικής Δέσμευσης , ώστε να δοθεί άδεια εναπόθεσης των υπολειμμάτων στον ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας , με όποιες συνέπειες και δυσκολίες αν υπάρξουν , ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων , ο Δήμαρχος Κέρκυρας , Κώστας Νικολούζος στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προχθές στο Δημαρχείο.
Ο κύβος ερρίφθη και οι κάτοικοι της Λευκίμμης και της ευρύτερης περιοχής νιώθουν αδικημένοι, αλλά και πανέτοιμοι να αντισταθούν στις πολιτικές που θα καταδικάσουν τους ίδιους και την περιοχή τους. Παράλληλα διαμαρτύρονται για την εντεινόμενη βία  και τρομοκρατία, τις κλήσεις καθημερινά κατοίκων που αγωνίζονται ενάντια στη λειτουργία του ΧΥΤΑ. Εδώ και είκοσι μέρες το κράτος "δικαίου" σέρνει στην ασφάλεια Λευκιμμιωτες επειδή τολμούν να αντιδρούν στην καταστροφή του τόπου τους. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Κέρκυρας να αντιδράσουν στη στοχοποίηση ολόκληρων οικογενειών με μοναδικό στοιχείο τη συμμετοχή τους σε συλλαλητήρια κατά του ΧΥΤΑ !

Με παράπονο και περηφάνια τονίζουν ότι αυτοί που κυβερνούν κάποτε τους θεωρούσαν αγωνιστές και τώρα εγκληματίες ! Επισημαίνουν ότι το κράτος μετατρέπεται σε χωροφύλακα για να τιμωρήσει την αγωνιστικότητα του Λευκιμμιωτικου λαού !

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ


Για αυτό το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 8.00 μμ θα γίνει μεγάλη συναυλία στο Ποτάμι Λευκίμμης με σύνθημα 


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΑ ΜΕΣΣΟΡΑΧΙΑ "