ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τα αυτογκολ του Κούλη και η … παρεξήγηση της ΝΟΔΕ για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης!
Το αυτογκολ του Κούλη και η … παρεξήγηση της ΝΟΔΕ για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης!

Ανενημέρωτος και άσχετος με τα προβλήματα της Κέρκυρας και ειδικότερα για το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών,  παρουσιάστηκε κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο νησί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Από το ένα αυτογκόλ στο άλλο!

Τη μια ώρα έβγαζε πορίσματα κατηγορώντας τους κατοίκους της Νότιας Κέρκυρας ότι «έκαψαν προσφάτως» το «εργοστάσιο ΧΥΤΥ ΛΕυκίμμης». Και την άλλη μιλούσε για «παρεξηγήσεις». Έχασε τη μπάλα σημειώνοντας τέσσερα  αλλεπάλληλα … αυτογκόλ.

1ο: Η φοβερή και αστήρικτη κατηγορία – ενοχοποίηση των κατοίκων ότι «έκαψαν προσφάτως» το «εργοστάσιο ΧΥΤΥ ΛΕυκίμμης». Εδώ ο Κούλης συμπλέει με τον δήμαρχο Κ. Νικολούζο και την πλειοψηφία του Δήμου που έβγαλε ανάλογο ψήφισμα. Μεγάλη προσβολή για τους κατοίκους της περιοχής και γενιά όσους έχουν μάθει να αγωνίζονται και να μη σκύβουν το κεφάλι. Πολύ περισσότερο που δε διάβασε και δεν έλαβε υπόψη του τις σχετικές ανακοινώσεις – διαψεύσεις από τον Αλεύχιμον και άλλους φορείς.
2ο : Αγνοεί και τα στοιχειώδη ο αρχηγός της ΝΔ.  Ότι δηλαδή δεν υπάρχει «εργοστάσιο ΧΥΤΥ Λευκίμμης»
3ο: Δεν υπάρχει ΧΥΤΥ Λευκίμμης, αλλά ένα ακατάλληλος και αιματο βαμμένος ΧΥΤΑ που απειλεί τη υγεία των κατοίκων της περιοχής, μια βόμβα κατά του φυσικού περιβάλλοντος της Νότιας Κέρκυρας.
4ο: Έχει την ίδια πρόταση με τον Δήμο, την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της άμεσης αποκατάστασής του και της επιτακτικής ανάγκης να τεθεί σε λειτουργία».

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από το επίσημο δελτίο τύπου των δηλώσεων τους Κ. Μητσοτάκη:
«Επισημαίνεται ότι όλοι οι κάτοικοι του έθεσαν επιτακτικά το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια στην Κέρκυρα λόγω της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του τοπικού δημάρχου να λειτουργήσει το  εργοστάσιο ΧΥΤΥ της Λευκίμμης, το οποίο έκαψαν προσφάτως οι κάτοικοι της περιοχής. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε υπέρ της άμεσης αποκατάστασής του και της επιτακτικής ανάγκης να τεθεί σε λειτουργία. Πόσο μάλλον όταν δημιουργήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. και πληρώντας όλους τους περιβαλλοντικούς όρους και η χώρα μας έχει εκτεθεί για μια ακόμη φορά έναντι των Βρυξελλών».

Και αφού έγινε μεγάλος ντόρος, ο Κούλης και η τοπική ΝΔ άρχισαν τις αλλεπάλληλες «κωλοτούμπες», μετά το κλάμα για τα μικρά ποσοστά της ΝΔ στις εκλογές και τα μεγάλα του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι για να μας θυμίζουν τι σημαίνει λαϊκισμός που τόσο συχνά επικαλούνται και να διατυπώνουν γενικόλογες προτάσεις , για να φανούν αρεστοί, του τύπου: «Δεν υπάρχει άλλη λύση για την Κέρκυρα από τη δημιουργία μιας σύγχρονης, ακόμα πιο σύγχρονης σήμερα, σε σχέση με τα δεδομένα του 2014, μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.

Δικαιολογημένα η πρόεδρος του συλλόγου Αλεύχιμον Μαρία Κοντομάρη αναφερόμενη στα όσα καταγράφηκαν σε επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ και έφεραν τους κατοίκους της Λευκίμμης ως δράστες του εμπρισμού του ΧΥΤΑ Νότου, ενώ λαμβάνοντας θέση υπέρ της αποκατάστασης και λειτουργίας του, δήλωσε – σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ert.gr - ο πρόεδρος της ΝΔ είχε λάθος πληροφορίες για το θέμα του ΧΥΤΑ Νότου κα ζήτησε να υπάρξει πρωτοβουλία από τον οργάνωση Κέρκυρας της ΝΔ ώστε να δοθεί η πραγματική διάσταση του ζητήματος.

Στο ζήτημα που δημιουργήθηκε παρενέβη ο πρόεδρος τη ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ Γιάννης Κοντός, αποδίδοντας το θόρυβο σε παρεξήγηση η οποία δημιουργήθηκε από ένα δελτίο που αρχικά εξέδωσε το κόμμα με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κέρκυρα. Το ζήτημα, όπως είπε, ανασκευάστηκε με τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τις οποίες τάσσεται υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, κατά της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας και για το μεσοδιάστημα δηλώνει ότι θα εξετάσει τη στάση κόμματος με την εμπλοκή ειδικών.

ΥΓ Πάντα η γλώσσα της εξουσίας επιδιώκει να αλλοιώσει την πραγματικότητα και να χειραγωγήσει τον λαό!