ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σφεντονιές από τη Φωνή των Αργυραδιτών
Σφεντονιές

Του Γιώργου Κ. Καββαδία
Αφού η δημοτική αρχή Νικολούζου με τη συνενοχή της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης κατάντησαν όλη την Κέρκυρα μια απέραντη χωματερή και από αρχόντισσα του Ιονίου σε .. αρχόντισσα των σκουπιδιών, ρεζίλι σε όλη την οικουμένη, έρχονται τώρα να δώσουν οδηγίες πώς να μετατρέψουμε και τα σπίτια μας σε χωματερές. Οι οδηγίες αναφέρουν πώς αποκομιδή τέλος! Για αυτό και να κρατάμε τα σκουπίδια στα σπίτια περιμένοντας το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα!
Ένα από τα πιο σοβαρά  προβλήματα της Κέρκυρας είναι το άθλιο οδικό της δίκτυο. Δρόμοι στενοί, μετά βίας χωράνε δυο αυτοκίνητα, κακής ποιότητα άσφαλτος, δρόμοι γεμάτοι  λακκούβες που παραμένουν για μέρες ανοιχτές με αποτέλεσμα  να γίνονται συχνά τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές και όχι μόνο, καθιζήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Από μελέτη προκύπτει ότι 117 σημεία είναι επικίνδυνα! Αυτό το άθλιο οδικό δίκτυο την καλοκαιρινή περίοδο  επιβαρύνεται με χιλιάδες επιπλέον ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, μηχανάκια, γουρούνες, αφού στους έξι μήνες της τουριστικής περιόδου περνάνε από το νησί περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες.
Μεγάλη μείωση των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου διαπιστώνουν το Ενιαίο σωματείο Εργαζομένων και η ΕΓΕΣΥΚ με το καινούργιο οργανόγραμμα. Η συνολική μείωση των θέσεων ΓΝΚ και Ψυχιατρικού τομέα που ενοποιούνται, αγγίζει τις 300 περίπου θέσεις. Επίσης σημειώνουν ότι η μεγαλύτερη μείωση που ξεπερνά τις 70 θέσεις καταγράφεται στο νοσηλευτικό προσωπικό.
Σε εξέλιξη έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, για επίορκους δημοσίους υπαλλήλους του Υπουργείου Μεταφορών που σε συνεργασία με Σχολές Οδηγών της Κέρκυρας εξέδιδαν επί πληρωμή διπλώματα οδήγησης. Η δράση του κυκλώματος στο νησί εκτιμάται ότι είχε ξεκινήσει πριν από 17 χρόνια

Αντί αλλαγή πλεύσης μπροστά στον αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης και της ευρύτερης περιοχής για να μη λειτουργήσει ο ακατάλληλος ΧΥΤΑ που θα σκορπίζει την αρρώστια καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον της Νότιας Κέρκυρας, η δημοτική αρχή επιμένει στα καταστρεπτικά της σχέδια στιγματίζοντας και ποινικοποιώντας τον αγώνα των κατοίκων. Το ψήφισμα που εκδόθηκε αποτελεί προσβολή για τους κατοίκους της Νότιας Κέρκυρας και όσους σηκώνουν το κεφάλι και αγωνίζονται. Είναι μια μαύρη προπαγάνδα και χαρακτηρίζονται όσοι αντιστέκονται «φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί» του εμπρησμού και  «υποθηκεύουν το μέλλον και την υγεία ημών και των παιδιών μας».

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των «γαλάζιων σημαιών» για τη φετινή χρονιά από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης,με την Κέρκυρα για μια ακόμα χρονιά να βρίσκεται στον … πάτο του σχετικού πίνακα. Στην Ελλάδα βραβεύτηκαν 519 παραλίες και 15 Μαρίνες, δίνοντας τη 2η θέση παγκοσμίως στη χώρα μας, ενώ για την Κέρκυρα η διάκριση αφορά μόλις 12, δέκα εκ των οποίων ήταν αποκλειστικά θέμα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και της Μαρίνας στα Γουβιά.
Στη δεύτερη χειρότερη θέση στην ΕΕ, όσον αφορά στην κάλυψη βασικών αναγκών τους, βρέθηκαν οι Έλληνες το 2017, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat. Συγκεκριμένα, πάνω από ένας στους πέντε Έλληνες (το 21,1%) δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις από τις ανάγκες, που θεωρούνται από τους περισσότερους ανθρώπους επιθυμητές ή απαραίτητες για να έχουν μία ικανοποιητική ζωή. Υψηλότερο ποσοστό ανέφεραν μόνο οι Βούλγαροι (30%).
Σε κινητοποιήσεις ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ)  για τον αποκλεισμό της Κέρκυρας από την υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Με ανακοίνωση υπό τον εύγλωττο τίτλο "Ασυνέπεια ή πολιτική επιλογή στο καιρό των μνημονίων;", εκφράζει την αντίθεσή του για τον αποκλεισμό του δήμου Κέρκυρας από την  εφαρμογή της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Από τη "Φωνή τωνς Αργυραδιτών", αρ. φ. 146, Μάρτιος - Απρίλιος 2018