ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αποκλεισμός του δρόμου προς τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Μπλόκο στο συνεργείο της ΔΕΗ - ΤΩΡΑΑποκλεισμός  του δρόμου προς τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Μπλόκο  στο συνεργείο της ΔΕΗ - ΤΩΡΑ

Δεκάδες κάτοικοι της Λευκίμμης και της ευρύτερης περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βρίσκονται στον δρόμο, που οδηγεί προς τον ΧΥΤΑ Νότου στήνοντας μπλόκο στο συνεργείο της ΔΕΗ  που επιχειρεί να τοποθετηθούν οι στύλοι ηλεκτροφωτισμού. Οι κάτοικοι της Λευκίμμης και της ευρύτερης περιοχής αντιδρούν έντονα έχοντας ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την τοποθέτησή τους εντός των περιουσιών τους.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στη Λευκίμμη, για να διευκολύνει τα συνεργεία να τοποθετήσουν τις κολώνες της ΔΕΗ παρά την διαμαρτυρία των κατοίκων.
Όλα δείχνουν ότι η επιμονή Πολιτείας – Περιφέρειας – Δήμου για το άνοιγμα του ακατάλληλου ΧΥΤΑ Λευκίμμης οδηγεί σε συγκρούσεις με δεδομένη την απόφαση των κατοίκων να μην επιτρέψουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ προστατεύοντας την υγεία και το φυσικό περιβάλλον.

1 σχόλιο: Leave Your Comments

 1. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ/Οι διαχειριστικές αρχές αυτού του τόπου πρέπει να καταλάβουν ότι ο κερκυραικός λαός δεν θα επιτρέψει πλέον άλλη χωματερή. ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ;
  Νομίζω ότι το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν σε υγιές φυσικό περιβάλλον χωρίς τον φόβο μιας πιθανής σοβαρής επιδημίας από επικίνδυνα σκουπίδια , ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ . Κανείς δεν νομιμοποιείται να τους το στερήσει αυτό,είτε δημόσιος φορέας ,είτε οποιοσδήποτε άλλος.
  ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ,με διαχωρισμό στην πηγή ΤΩΡΑ, με ταυτόχρονη αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών.Τίποτε άλλο πέρα από αυτό .
  Ο πολίτης είναι πιο έτοιμος από ποτέ και περιμένει μία επίσημη και στοχευμένη πληροφόρηση μέσω εντύπων που μπορούν να διανεμηθούν, μαζί με τους λογαριασμούς δεη η νερού, για το σύστημα του διαχωρισμού, που θα μειώσει δραματικά τον όγκο των υπολειμμάτων, με ταυτόχρονη λήψη ειδικών κάδων μέσω του Δήμου. Οι κάδοι περισυλλογής οργανικών αποβλήτων πρέπει να τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία, μακριά από τους άλλους για να μην μπερδεύονται με τα προς ανακύκλωση υλικά.
  Πως λοιπόν μπορούν να γίνουν όλα αυτά;
  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Α) Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΟΦΡΩΝ ΗΓΕΣΙΑ Β ) ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Γ) ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ.
  Οι αρμόδιες αρχές είναι υποχρεωμένες να επιλύσουν το ζήτημα της συγκεκριμένης αυτής ορθολογικής ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών τώρα. Αν δεν μπορούν ,τότε πρέπει να δώσουν χώρο σε ανθρώπους άλλους οι οποίοι θα δεσμευθούν να το φέρουν σε πέρας.Αλλιώς πρέπει να κατηγορηθούν για
  παρατεινόμενη έκθεση σε κίνδυνο των Κερκυραίων πολιτών.Η οποιαδήποτε αποδεδειγμένη επιμόλυνση, πρέπει να βαρύνει από εδώ και στο εξής τους υπεύθυνους διαχειριστικούς φορείς Δήμου,Περιφέρειας,Υγειονομικών αρχών που σιωπούν εκκωφαντικά κ.λ.π. Όλοι οι κοινωνικοί φορείς ,για την προστασία της δημόσιας υγείας, έχουν έννομο συμφέρον να καταγγείλουν,να μηνύουν,καθώς επίσης να αναζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα.
  Νομίζω λοιπόν ότι για το συνεχιζόμενο πρόβλημα των σκουπιδιών, υπεύθυνες είναι οι Αρχές και όχι οι δυσανασχετισμένοι συμπολίτες Λευκκιμιώτες και Τεμπλονιώτες,όπως παρουσιάζεται.
  Ολοκληρωμένη διαχείριση υπολειμμάτων σημαίνει μηδέν ρύπανση διότι η τεχνολογία πλέον δρα παρεμβατικά με βιολογικά ένζυμα,που επαναφέρουν τα λύματα σε φυσική μορφή . Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και άρα κανείς δεν θα έχει πρόβλημα με τον τόπο διαχείρισης υπό αυτές τις συνθήκες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή