ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αδιέξοδο για τα σκουπίδια – Επιμονή για ΧΥΤΑ Λευκίμμης!Αδιέξοδο για τα σκουπίδια – Επιμονή για ΧΥΤΑ Λευκίμμης!

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι αυτοδιοικητικές αρχές, χωρίς σχέδιο, οδήγησαν την Κέρκυρα στο σημερινό αδιέξοδο για τα σκουπίδια. Το χειρότερο από όλα ότι η σημερινή Κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή επιμένουν πεισματικά να μη διδάσκονται από τα λάθη, τα παθήματα και το σημερινό αδιέξοδο. Με πρώτα βιολιά τους δυο βουλευτές του νησιού επιχειρούν να ρίξουν το βάρος για όλα τα δεινά του τόπου στην πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου για καταδίκη του δημάρχου και του αντιδημάρχου καθαριότητας!

Πάγια αρχή του www.argyrades.gr είναι ότι τα πολιτικά ζητήματα δε λύνονται με δικαστικές αποφάσεις. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι τον ξεπεσμό των βουλευτών που με φτηνά προπαγανδιστικά κόλπα επιδιώκουν να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των εκλεκτών τους τοπικών αρχόντων, η απόσταση είναι τεράστια.
Συνεχίζουν Κυβέρνηση – Δήμος – Περιφέρεια την αδιέξοδη πολιτικής τους μετά και τις τωρινές συσκέψεις για άμεση εφαρμογή των προβλέψεων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρησης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). Από τον ΠΕΣΔΑ προβλέπεται ως ενδιάμεση λύση και μέχρι την οριστική διευθέτηση του προβλήματος με τη δημιουργία εργοστασίου στο Τεμπλόνι, η δεματοποίηση των σκουπιδιών και η μεταφορά των δεμάτων στην εγκατάσταση της Λευκίμμης.

Όμως με δεδομένη την απόφαση των κατοίκων να μην επιτρέψουν πάση θυσία τη λειτουργία ενός ακατάλληλου και αιματοβαμμένου ΧΥΤΑ που επιβαρύνει την υγεία, απειλεί τη ζωή των κατοίκων και καταστρέφει το περιβάλλον, δεν είναι εύκολο για Κυβέρνηση – Περιφέρεια - Δήμο - να αναλάβουν  την ευθύνη της σύγκρουσης, αν και αργά ή γρήγορα προς τα εκεί οδηγούν την κατάσταση. Η δημοτική αρχή έχει πρώτο μέλημα την άμεση επανέναρξη λειτουργίας του δεματοποιητή και γενικότερα του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, όπως μετονομάστηκε, αν και εκκρεμούν δεκάδες έργα, επιδιώκουν να αδειοδοτηθεί με συνοπτικές διαδικασίες.