ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης - «Ύποπτη» για το «Αλέυχιμον – Για «εγκληματική ενέργεια» μιλάει ο ΔήμαρχοςΦωτιά στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης - «Ύποπτη» για το «Αλέυχιμον – Για «εγκληματική ενέργεια» μιλάει ο Δήμαρχος

Ο πόλεμος για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης συνεχίζεται με τον δήμαρχο να κάνει λόγο για «εγληματική ενέργεια κατά του κερκυραϊκού λαού» για τη φωτιά που ξέσπασε και κάηκαν κτίρια του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, ενώ ο Σύλλογος Αλεύχιμον τη χαρακτηρίζει «ύποπτη».
 Από φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 11:30 πριν το μεσημέρι κάηκαν τρία κτίρια. Άγνωστη παραμένει η αιτία της φωτιάς όπως άγνωστοι παραμένουν και οι αυτουργοί. Στο σημείο άμεσα έσπευσαν Πυροσβεστικά Οχήματα, όπου κατάφεραν και έσβησαν την φωτιά πριν επεκταθεί και σε παρακείμενες εκτάσεις.
Την έρευνα θα κάνει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κέρκυρα.
Κ. Νικολούζος: «εγκληματική ενέργεια».

Στα γεγονότα που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε τρία κτίρια, αναφέρεται ο Δήμαρχος Κέρκυρας σε δελτίο τύπου που δόθηκε στην δημοσιότητα.

 «Σήμερα, στις 12.00 το μεσημέρι, ο Δήμος Κέρκυρας ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική ότι είχε   εκδηλωθεί πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοσχερώς δυο κτίρια και ο εξοπλισμός της εγκατάστασης, ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές ένα τρίτο κτίριο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπάρχουν εμφανή στοιχεία εμπρησμού από πρόθεση.

Ο Δήμος Κέρκυρας καταγγέλλει αυτήν την εγκληματική ενέργεια που στρέφεται κατά του Δήμου και το κερκυραϊκού λαού. Πρόκειται για απολύτως καταδικαστέα, ποινικά κολάσιμη πράξη, που προστίθεται σε σειρά ανάλογων προηγούμενων ενεργειών και στόχο έχει να θέσει πρόσθετα εμπόδια στη – μείζονα για την Κέρκυρα – υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων και να θέσει ολόκληρο το νησί σε κατάσταση καταστροφικής ομηρίας. Είναι τραγικό, σε ένα πολιτισμένο τόπο,  που οφείλει να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου, να υπάρχει ένας θύλακας αυτοδικίας που λειτουργεί ανεξάρτητος από τα όργανα και τους νόμους της Πολιτείας.

Καταδικάζουμε αυτή τη νέα προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων με απρόβλεπτες για τον τόπο συνέπειες.

Ο Δήμος της Κέρκυρας θα προχωρήσει, με  όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή του, στην  αναζήτηση των υπευθύνων. Θα καταθέσει άμεσα μήνυση κατά παντός υπευθύνου και θα απαιτήσει την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών όπου κι αν ανήκουν. Θα ζητήσει δε την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών. Ταυτόχρονα, μετά την αξιολόγηση των ζημιών, θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση και λειτουργία Του ΧΥΤΥ».

ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ: ’Υποπτη η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας
Δελτίο τύπου εξέδωσε ο σύλλογος ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ σχετικά με την φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Ύποπτη χαρακτηρίζουν την πυρκαγιά , ενώ τα μέλη του συλλόγου τονίζουν ότι τα γεγονότα αυτά έρχονται λίγο μετά το χθεσινό συλλαλητήριο .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ :

Σήμερα 06/05/18 το πρωί ενημερωθήκαμε από την πυροσβεστική ότι εκδηλώθηκε φωτιά στον χώρο του ΧΥΤΑ στα Μισοράχια.

Το ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ και το κίνημα της Λευκίμμης θεωρεί τουλάχιστον ύποπτη την εκδήλωση αυτή της φωτιάς, λίγες ώρες μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση του λαού της Νότιας Κέρκυρας, ενάντια στην προσπάθεια λειτουργίας του παράνομου ΧΥΤΑ.