ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Εμπρηστικό ψήφισμα της πλειοψηφίας του Δήμου - Προσβολή για όσους αγωνίζονται!Εμπρηστικό ψήφισμα της πλειοψηφίας - προσβολή για όσους αγωνίζονται!

Αντί αλλαγή πλεύσης μπροστά στον ηρωϊκό αγώνα των κατοίκων της Λευκίμμης και της ευρύτερης περιοχής για να μη λειτουργήσει ο ακατάλληλος ΧΥΤΑ που θα σκορπίζει την αρρώστια και θα καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον της Νότιας Κέρκυρας, η δημοτική αρχή επιμένει στα καταστρεπτικά της σχέδια στιγματίζοντας και ποινικοποιώντας τον αγώνα των κατοίκων.

Το ψήφισμα που εκδόθηκε αποτελεί προσβολή για τους κατοίκους της Νότιας Κέρκυρας και όσους σηκώνουν το κεφάλι και αγωνίζονται. Είναι μια μαύρη προπαγάνδα και χαρακτηρίζονται όσοι αντιστέκονται «φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί» του εμπρησμού και  ότι «υποθηκεύουν το μέλλον και την υγεία ημών και των παιδιών μας».
Ποιοι μιλάνε δηλαδή, οι κάθε λογής θεσιθήρες και εξουσιαστές που «ξεχνούν» προεκλογικές δεσμεύσεις  ασκώντας τη χειρότερη μορφή βίας σε βάρος των κατοίκων και του τόπου.

Χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ από το kerkyrasimera.gr για όσα συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας .
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας,  ψήφισμα που κατατέθηκε από την Δημοτική  αρχή και τον Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο αναφορικά με τα γεγονότα που έγιναν την Κυριακή στον ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας (σ.σ. η φωτιά σε κτίρια στις εγκαταστάσεις).

Το τροποποιημένο ψήφισμα που δόθηκε τελικά  στο Δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας και αφού το αρχικό είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην παράταξη της πλειοψηφίας με τον αντιδήμαρχο Β. Καββαδία να το χαρακτηρίζει διχαστικό είναι το εξής:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κέρκυρας, στη 12η τακτική Συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου  2018, συζήτησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το θέμα της ολοσχερούς καταστροφής των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου Κέρκυρας στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

Αφού έλαβε υπόψη του :
τις τοποθετήσεις του κ. Δημάρχου, των κ.κ. Επικεφαλής των Παρατάξεων και τις Δημοτικές και Δημοτικούς Συμβούλους που μίλησαν, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδώσει το ακόλουθο κείμενο ψηφίσματος :

Την Κυριακή 07-05-2018 εμπρηστές έκαψαν ολοσχερώς τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δήμου Κέρκυρας στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης.
Η ενέργεια αυτή αποτέλεσε το τελικό και μεγαλύτερο χτύπημα σε μια σειρά ενεργειών που ως στόχο είχαν και έχουν να μη λειτουργήσει ποτέ αυτό το έργο, που θα έλυνε άμεσα, δραστικά και με ασφαλή τρόπο για τη δημόσια υγεία όλων των κατοίκων και επισκεπτών της Κέρκυρας το μεγαλύτερο πρόβλημα του Νησιού μας, το πρόβλημα των απορριμμάτων. Ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Κράτος και που προ 2 εβδομάδων έγινε γνωστό, ότι αν δεν λειτουργήσει έως τις 25-05-2018 θα πρέπει ο Δήμος να επιστρέψει τα 4.000.000 ευρώ με τα οποία χρηματοδοτήθηκε για την κατασκευή του.
Είναι προφανές ότι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της πράξης όχι μόνον αδιαφορούν για το τίμημα που θα πληρώσει ο Κερκυραίος Δημότης από τη συγκεκριμένη καταστροφή, αλλά επιπλέον το επιδιώκουν, αποσκοπώντας σε ίδια οφέλη οικονομικά, μικροπολιτικά και άλλα και τούτο διότι με την καταστροφή των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ Νότου καταφέρνουν να στερήσουν από την Κέρκυρα στην πιο κρίσιμη περίοδο του χρόνου, την τουριστική, τη λειτουργία μιας υποδομής που θα δημιουργούσε τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη του Νησιού μας.
Με το παρόν ψήφισμα καταδικάζουμε :
Α Τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του ως άνω εγκλήματος κατά όλων των Κερκυραίων Δημοτών.
Β. Τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης κατά της Αντιπροσωπείας του Δήμου στις 03/05/2018 στο χώρο του ΧΥΤΥ Λευκίμμης.
Γ. Όλους όσοι από τη 01-02-2018 και εντεύθεν δυσφημούν και συκοφαντούν την Κέρκυρα καθημερινά, υποθηκεύοντας παράλληλα το μέλλον της, έχοντας ως βασικό επιχείρημα τη μη λειτουργία του ΧΥΤΥ Νότου την οποία και κατάφεραν.
Δ. Όλους όσοι υποθηκεύουν το μέλλον και την υγεία ημών και των παιδιών μας.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Κέρκυρα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και αυτοί που θέλουν την καταστροφή της δεν πρέπει να επικρατήσουν. Η Δημοκρατία και η νομιμότητα πρέπει να επικρατήσουν. Η βία δεν θα περάσει".

*Σύμφωνα με την πρόεδρο του  Δ.Σ. Μ. Μουζακίτη εγκρίθηκε από 18 παρόντα μέλη του σώματος και ενω είχε αποχωρήσει η παράταξη Υδραίου και μέλη των παρατάξεων Τρεπεκλή, Χαραλάμπους.  Ψήφισμα που κατέθεσε ο Γ. Κρητικός πήρε 6 ψήφους, ενώ ψήφισμα της ΛΑΣΥ έλαβε 3 ψήφους.Τι έλεγε το αρχικό ψήφισμα

To αρχικό ψήφισμα που δόθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο και προκάλεσε αντιδράσεις το βράδυ της Δευτέρας είχε ως  εξής:
«Την Κυριακή 7-5-2018 εμπρηστές έκαψαν ολοσχερώς τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δήμου Κέρκυρας στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Η ενέργεια αυτή αποτέλεσε το τελικό και μεγαλύτερο χτύπημα σε μία σειρά ενεργειών που ως στόχο είχαν και έχουν να μη λειτουργήσει ποτέ αυτό το έργο, ένα έργο πνοής που θα έγινε άμεσα και δραστικά και με τον πλέον ασφαλή τρόπο για τη δημόσια υγεία όλων των κατοίκων και επισκεπτών της Κέρκυρας το μεγαλύτερο πρόβλημα του νησιού μας, το πρόβλημα των απορριμμάτων.
Ένα έργο που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος και που πριν από δύο βδομάδες έγινε γνωστό ότι αν δεν λειτουργήσει έως τις 25 Μαΐου θα πρέπει ο Δήμος να επιστρέψει 4 εκατομμύρια με τα οποία χρηματοδοτήθηκε για την κατασκευή του.
Είναι προφανές ότι η φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της πράξης καθώς επίσης και οι πολιτικοί υποκινητές τους και οι μίσθαρνοι υποστηρικτές τους από τα τοπικά ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όχι μόνο αδιαφορούν για το τίμημα που θα πληρώσει ο Κερκυραίος δημότης από τη συγκεκριμένη καταστροφή αλλά επιπλέον το επιδιώκουν αποσκοπώντας σε ίδια οφέλη οικονομικά, μικροπολιτικά και αλλά, και τούτο διότι με την καταστροφή των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ Νότου καταφέρνουν να στερήσουν από την Κέρκυρα στην πιο κρίσιμη περίοδο του χρόνου, την τουριστική, τη λειτουργία μίας υποδομής που θα έλυνε απαξ δια πάντως το πρόβλημα και θα δημιουργούσε τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού μας.
Με το παρόν ψήφισμα καταδικάζουμε:
1. Τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του ως άνω εγκλήματος κατά όλων των Κερκυραίων δημοτών.
2. Τους πολιτικούς υποκινητές τους που ως άλλα κοράκια στηρίζουν την πολιτική τους επιβίωση των οικονομικό και υγειονομικό θάνατο του Νησιού κι των Δημοτών μας.
3. Τα εντεταλμένα μίσθαρνα όργανα τους που από την 1 Φεβρουαρίου 2018 και μετά δυσφημούν και συκοφαντούν την Κέρκυρα καθημερινά, υποθηκεύοντας παράλληλα το μέλλον της έχοντας ως βασικό επιχείρημα την μη λειτουργία του ΧΥΤΥ Νότου την οποία και κατάφεραν.
4. Όλους όσους υποθηκεύουν τα μέλλον για την υγεία ημών και των παιδιών μας.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η  Κέρκυρα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και αυτοί που θέλουν την καταστροφή της δεν πρέπει να επικρατήσουν. Η δημοκρατία και η νομιμότητα πρέπει να επικρατήσουν. Η βία δεν θα περάσει».