ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΚ: Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα -Παλεύουμε για το δίκιο μας - Απεργούμε


Σωματείο Εργαζομένων ΓΝΚ: Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα -Παλεύουμε για το δίκιο μας - Απεργούμε

Ανακοίνωση του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, με την οποία ζητά να πληρωθούν τα δεδουλευμένα -Παλεύουμε για το δίκιο μας - Απεργούμε


Η ανακοίνωση

Για άλλη μια φορά τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του Γ.Ν. Κέρκυρας δεν καταβάλλονται. Την ίδια στιγμή που η διοίκηση του νοσοκομείου οργανώνει φιέστες απολογισμού για να πείσει ότι όλα πάνε καλά στο ΓΝΚ δεν έχουν πληρωθεί ακόμη οι υπερωρίες του Φεβρουαρίου!!!

Το θέμα δεν είναι απλά γραφειοκρατικό. Δεν πρόκειται για ένα τεχνικής φύσεως θέμα που προέκυψε εξαιτίας ενός υπέρμετρα σχολαστικού επιτρόπου όπως εντέχνως προσπάθησε να το παρουσιάσει η διοίκηση ρίχνοντας την ευθύνη από εδώ και από εκεί και κοροϊδεύοντας του εργαζόμενους.

Πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα. Αυτήν την πολιτική υπηρετεί και το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 που προβλέπει περαιτέρω μείωση των κρατικών κονδυλίων για το ΕΣΥ, με ότι αυτό συνεπάγεται, κατά 350 εκατομμύρια. Μία από τις συνέπειες της υποχρηματοδότησης είναι και η μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού του Νοσοκομείου. Η μείωση των δαπανών για την υγεία, που επηρεάζει άμεσα τους ασθενείς και τους εργαζόμενους, αποτελούν μέρος της «δίκαιης ανάπτυξης» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί για δεκαετίες με ΕΕ και ΔΝΤ. Με αυτό τον τρόπο θα έρθει η υποτιθέμενη «καθαρή έξοδος» που βέβαια διαψεύστηκε και επίσημα χθες με το επικαιροποιημένο μνημόνιο που ήρθε στη δημοσιότητα.

Κυβέρνηση και Διοίκηση φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη και οφείλουν να απολογηθούν στους εργαζόμενους για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ – ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ –ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΓΝΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις 29/5 /18 και ώρα 12:00 στο Γραφείο του Διοικητή
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 30/5/18