ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ανακοινώσεις - καταγγελίες για την καταδίκη του Γιάννη Τσιριμιάγκου, για τη «βιομηχανία καταδικαστικών αποφάσεων» από ΚΚΕ και ΛΑΕ


Ανακοινώσεις - καταγγελίες για την καταδίκη του Γιάννη Τσιριμιάγκου, για τη «βιομηχανία καταδικαστικών αποφάσεων» από ΚΚΕ και ΛΑΕ
 
πολλές αντιδράσεις σε πολιτικούς φορείς και συλλογικότητες της Κέρκυρας έχει προκαλέσει η ποινή φυλάκισης 18 μηνών που επιβλήθηκε με αναστολή στον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο και εκπαιδευτικό Γιάννη Τσιριμιάγκο ο οποίος κατηγορούνταν από αστυνομικό για βιαιοπραγία εναντίον του κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας το 2014 για την πώληση του Ερημίτη.

To KKE

H ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ για το θέμα αναφέρει τα εξής:

«Η βιομηχανία καταδικαστικών αποφάσεων απέναντι σε όσους αγωνίζονται για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, βρήκε έκφραση και στην Κέρκυρα με την απολύτως απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τον εκπαιδευτικό Γ. Τσιριμιάγκο σε 18μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή, ο οποίος αν και υπήρξε θύμα καταστολής σε κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής Ερημίτης στην Κασσιώπη Κέρκυρας, τελικά καταδικάστηκε για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος μελών του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας πριν λίγες μέρες, την καταδίκη πέντε χαλυβουργών σε 7 μήνες φυλάκιση το Μάρτη του 2018, τα αγροτοδικεία για τα μπλόκα, τα μαθητοδικεία για τις καταλήψεις, τη σωρεία βαριών μηνύσεων σε φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο, σε όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς κλπ.

Στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνεχίζει επάξια το έργο των προηγούμενων, είναι να τρομοκρατήσουν όσους παλεύουν ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό. Μία πολιτική, που ιδιωτικοποιεί τη δημόσια περιουσία για να επιτευχθεί η «δίκαιη ανάπτυξη» που όμως εξυπηρετεί αποκλειστικά τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και που οδηγεί σε μεγαλύτερη εκμετάλλευση τα εργατικά λαϊκά στρωματά. Όσοι δεν πείθονται από αυτά αλλά και από τον «μεταμνημονιακό παράδεισο» του κ. Τσίπρα, βιώνουν την καταστολή, τις μηνύσεις, τις καταδίκες. Η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των καπιταλιστών και να συνεχίσει το αντιλαϊκό της έργο πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιήσει και τέτοια μέσα. Από τη μια χτυπά απεργούς, συνταξιούχους και εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, βάζει εμπόδια στην προκήρυξη απεργιών και από την άλλη συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά των προηγούμενων κυβερνήσεων και καταδικάζει τους αγώνες, πηγαίνει στα δικαστήρια εργαζόμενους από απεργίες και κινητοποιήσεις που έχουν γίνει πριν από χρόνια…

Άκρως υποκριτική ήταν η παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παυλίδη που παρουσιάστηκε στα δικαστήρια να «συμπαρασταθεί» στο διωκόμενο. Ας μη ξεχνάμε ότι ο κ. Παυλίδης ψηφίζει όλους τους νόμους που δίνουν αέρα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, συμμετέχει στην κυβέρνηση που χρησιμοποιεί την αστυνομία για την καταστολή του εργατικού κινήματος και πολλές φορές σε ρόλο security των καπιταλιστών.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται από αυτές τις πρακτικές. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τους αγώνες ενάντια στην κυβερνητική τρομοκρατία, να πυκνώσουν τις γραμμές των συνδικάτων, να καταγγείλουν την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.»

Η ΛΑΕ

Η ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας της ΛΑΕ για την υπόθεση Τσιριμιάγκου έχει ως εξής:

«18 μήνες στο Γ. Τσιριμιάγκο για τα επεισόδια του ’14 ενάντια στο ξεπούλημα του Ερημίτη
Η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας συμπαρίσταται στο Γ. Τσιριμιάγκο αγωνιστή – εκπαιδευτικό και πρώην Δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Κέρκυρας που σύρεται στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες. Πίσω από την άδικη αυτή ποινική δίωξη , προβάλλουν ανάγλυφες οι πολιτικές ευθύνες όλων όσων επιτρέπουν να ταλαιπωρούνται πολίτες που ασκούν τα δημοκρατικά και κοινωνικά τους δικαιώματα.

Υπήρξε και ο ίδιος θύμα της βάρβαρης και απρόκλητης αστυνομικής καταστολής, που ασκήθηκε εναντίον της μαζικής, ειρηνικής και δημοκρατικής διαμαρτυρίας της τοπικής κοινωνίας στις 3-12-14 ενάντια στο ξεπούλημα του Ερημίτη.

Αντί να τιμωρηθούν αυτοί που εκχωρούν, την δημόσια περιουσία και την δημόσια γη με την άσκηση απρόκλητης βίας , σύρεται στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες ο Γιάννης Τσιριμιάγκος
Ανατροπή για να σταματήσουμε το ξεπούλημα χώρας και τον πλειστηριασμό λαϊκών περιουσιών
Λαϊκή πατριωτική κυβέρνηση , σαν και αυτή που επιδιώκει η ΛΑ.Ε στο πλαίσιο ενός ριζοσπαστικού μετώπου, για την δικαίωση των αγώνων».