ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Επιστολή των Ξενιτεμένων Κερκυραίων στον Πρωθυπουργό για παρέμβασηΕπιστολή των Ξενιτεμένων Κερκυραίων στον Πρωθυπουργό για παρέμβαση

Η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για την τραγική εικόνα του νησιού.

Αναλυτικά η επιστολή:
Νέα Υόρκη 05/29/2018
Προς:
1. Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κον Αλέξη Τσίπρα
2. Υπουργό Εσωτερικών Κον Παναγιώτη Σκουρλέτη
3. Υπουργό Υγείας Κον Ανδρέα Ξάνθο
4. Υπουργό Περιβάλλοντος Και Ενέργειας Κον Γεώργιο Σταθάκη
5. Υπουργό Τουρισμού Κα Έλενα Κουντουρά

Κοιν.: Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Νέα Υόρκη Κον Κωνσταντίνο Κούτρα

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος,

Η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής θα ήθελε να εκφράσει την αγωνία της και ταυτόχρονα να ζητήσει την άμεση παρέμβασή σας στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα και ο κάθε Κερκυραίος πολίτης τους τελευταίους μήνες και δεν είναι άλλο από τα σκουπίδια.
Παρακολουθούμε εναγωνίως τις καθημερινές εξελίξεις στο νησί και βλέπουμε ότι τα πράγματα έχουν πάρει τραγική πορεία, ανεξέλεγκτη, με τον Κερκυραϊκό λαό να έχει διχαστεί και να προοιωνίζονται χειρότερες μέρες. Δεν θα προχωρήσουμε σε σχολιασμό αποφάσεων της Δικαιοσύνης, ούτε αν φταίει η τωρινή ή οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Η απόφαση και ο σχολιασμός αυτός ανήκει μόνο στον Κερκυραϊκό Λαό.

Μέριμνα μας, όμως, είναι η ποιότητα ζωής του κάθε Κερκυραίου πολίτη και η προστασία της Τουριστικής εικόνας της Κέρκυρας. Ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος με πολλά οικονομικά οφέλη προς το κρατικό ταμείο και χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος για το νησί. Τα πρώτα αρνητικά σχόλια, από τους επισκέπτες του νησιού, σε κάθε γωνιά, από τον βορρά μέχρι τον νότο και τα Διαπόντια Νησιά, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η δυσφήμηση είναι μεγάλη με άμεσο κίνδυνο τον οικονομικό μαρασμό των τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων.
Εκτός της άσχημης εικόνας που παρουσιάζει το νησί, σας γνωρίζουμε ότι η παρούσα τραγική κατάσταση, ειδικά με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, έχει οδηγήσει στην δημιουργία υγειονομικής βόμβας όπως εμφάνιση λοιμωδών καταστάσεων μεταδιδόμενων με διάφορους τρόπους (εμφάνιση τρωκτικών, κατσαρίδων κουνουπιών κλπ), με αποτελέσματα επικίνδυνα για τη ζωή και την υγεία των Κερκυραίων πολιτών.