ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ενθουσίασε ο «Πλούτος» - Το Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων - ΦΩΤΟΕνθουσίασε ο «Πλούτος» - Το Ευχαριστήριο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων - ΦΩΤΟ

Τρεις εξαιρετικές παραστάσεις το Παρασκευοσαββατοκύριακο 4-5 & 6 Μαϊου απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι στο «Καββαδίειο» Πολιτιστικό Κέντρο Αργυράδων.  Ενθουσίασε ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη. Σε σκηνοθεσία Ηλία Λουμάκη και σκηνικά: Θεοδόση Καββαδία. Οι μικροί ηθοποιοί τα έδωσαν … όλα και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ανακοίνωση
Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου κ Νηπιαγωγείου Αργυραδων
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της θεατρικής παράστασης που μόνο χαρά προσέφερε στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων.
Ευχαριστούμε θερμά όσους τίμησαν με την παρουσία τους τα παιδιά μας,τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και φυσικά τα ίδια τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό!
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά!
Ευχαριστούμε


Για το έργο
Ο «Πλούτος» είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Η μορφή, την οποία σήμερα γνωρίζουμε, είναι εκείνη που γράφτηκε το 388 π.Χ., σηματοδοτώντας το πέρασμα από την αρχαία στη νεότερη αττική κωμωδία.
Οι καταστάσεις που περιγράφει στον «Πλούτο» ο Αριστοφάνης, παραπέμπουν στο σήμερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διαδικασία προετοιμασίας της παράστασης εφαρμόζονται δημιουργικές τεχνικές και μέθοδοι, με στόχο την θεατροπαιδαγωγική προσέγγιση και την ευαισθητοποίηση του σύγχρονου θεατή.
Η παράσταση στοχεύει στο να παρασύρει μικρούς και μεγάλους αρχαιοελληνικού θεάτρου, προσφέροντας τους μια θεατρική και μουσική εμπειρία.


Υπόθεση του έργου
Ένας πατέρας, ο Χρεμύλος, πηγαίνει στους Δελφούς να ρωτήσει τον θεό Απόλλωνα τι ακριβώς πρέπει να κάνει ώστε ο γιος του να έχει καλύτερη από αυτόν τύχη στη ζωή του.

Ο θεός του απαντάει πως πρέπει να ακολουθήσει τον πρώτο άνθρωπο που θα συναντήσει βγαίνοντας από τον ναό. Αυτός που συναντά όμως, είναι ένας κουρελής και τυφλός, αλλά πρέπει να τον ακολουθήσει χωρίς να ξέρει ούτε ποιος είναι, ούτε ποιο είναι το όνομά του.

Αργότερα θα μάθει πως είναι ο ίδιος ο θεός Πλούτος, δηλαδή αυτός που μοιράζει τα πλούτη – χωρίς να βλέπει πού και σε ποιον τα δίνει. Όσο είναι τυφλός όμως, μπορεί να γίνει άδικος, επομένως πρέπει να ξαναβρεί το φως του, ώστε να διακρίνει τον αποδέκτη του πλούτου...

Ο Χρεμύλος πάει τον Πλούτο στον Ασκληπιό, που τον γιατρεύει, και έτσι τώρα ο “τυφλός θεός” έχει αρχίσει να ξαναβλέπει και να ξέρει πού και πώς πρέπει να δίνει τα πλούτη. Όταν όμως γίνεται γνωστό ότι ο Χρεμύλος έχει στο σπίτι του τον θεό Πλούτο, αρχίζουν να προσέρχονται διάφοροι πονηροί και καιροσκόποι για να ζητήσουν από τον Πλούτο, που τώρα πλέον βλέπει, να τους κάνει πλούσιους.

ΦΩΤΟ Από το f/b φίλου