ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το θεατρικό έργο του Ρίτσου «Τα ραβδιά των τυφλών» από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕΤο θεατρικό έργο του Ρίτσου «Τα ραβδιά των τυφλών» από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ


Το θεατρικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Τα ραβδιά των τυφλών» παρουσιάζει η θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ σήμερα Κυριακή 27 Μάη, στις 9.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας (Νέα Σκηνή). Η παράσταση ανέβηκε στον ίδιο χώρο χθες και και προχθές από το ΠΑΜΕ.

«Μέσα από τον υπαινικτικό και συμβολικό του λόγο, ο ποιητής μάς προτείνει να κινηθούμε από την απομόνωση στη δράση, από την απάθεια και τη μοιρολατρία στην αγωνιστικότητα, από το "εγώ" στο "εμείς". Συμβολισμοί, σύνθετοι χαρακτήρες και στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής της δεκαετίας του '50 περνάνε μπροστά από τα μάτια μας μέχρι την τελική αισιόδοξη ανάταση. Ένα τολμηρό εγχείρημα που έχει παρουσιαστεί ξανά μόνο άλλη μία φορά το 1995 από το Θέατρο Τέχνης», τονίζει η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Σπυριδούλα Καρδάμη (Φιλόλογος).

Ηθοποιοί: Σπύρος Κυανούρας, Έλενα Γκιόκα, Μαριλένα Σαΐτά, Αναστασία Μαδεμλή, Σταματίνα Πιτσούλια, Σάντυ Χαιρετάκη, Θοδωρής Σταματόπουλος, Νίκη Πλιάκη, Γιάννης Πουλόπουλος, Άκης Δελής, Βίκυ Ιακωβάκη, Αλέξανδρος Σοφιανός, Χρήστος Κυρατζής.

Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Λεοντής.