ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ - Ο Γιάννης Κοντός πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΚέρκυραςΤα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ - Ο Γιάννης Κοντός πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας

Σε 400 σημεία, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στήθηκαν περισσότερες από 1.500 κάλπες σε μια διαδικασία που διοργανώθηκε στο σύνολό της από την Γραμματεία Οργανωτικού και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) η οποία συστάθηκε ειδικά για την διεξαγωγή αυτών των εκλογών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και λόγω της μεγάλης συμμετοχής χρειάστηκε να κλείσουν μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ και για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας μετείχαν 2.450 εθελοντές που στελέχωσαν τις εφορευτικές επιτροπές.

Περίπου 155.000 ενεργά μέλη της ΝΔ πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων του κόμματος σε όλη την επικράτεια.

Στην Κέρκυρα λειτούργησαν τρία εκλογικά τμήματα για την ΔΗΜ.Τ.Ο. πόλης Κέρκυρας, ένα εκλογικό τμήμα για την ΔΗΜ.Τ.Ο. του Βορείου τομέα Κέρκυρας, ένα εκλογικό τμήμα για την ΔΗΜ.Τ.Ο. του Νοτίου τομέα Κέρκυρας και ένα εκλογικό τμήμα στην ΔΗΜ.Τ.Ο Παξών.
Ψήφισαν 1495 μέλη και επικράτησε ο Γιάννης Κοντός με 120 ψήφους περισσότερες από τον ανθυποψήφιό του Ανδρέα Βέργη. Έτσι ο Γιάννης Κοντός είναι και ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας.

 
Η ανακοίνωση της ΝΔ

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν σήμερα οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων τοπικών εκπροσώπων της Ν.Δ σε όλη την επικράτεια.

155.000 ενεργά μέλη της παράταξης -αριθμός ρεκόρ όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα ευρωπαϊκά κόμματα-  κλήθηκαν να εκλέξουν τους 4.050 εκπροσώπους τους που διεκδίκησαν τις θέσεις των προέδρων και των 9μελών συμβουλίων των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ). Στη σημερινή διαδικασία ανεδείχθησαν επίσης και 1.000 νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα μετέχουν στην κορυφαία θεσμική διαδικασία της Ν.Δ., στο επόμενο Συνέδριό της το οποίο θα διεξαχθεί το Φθινόπωρο.