ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

H μελέτη για την λιμνοθάλασσα Κορισσίων


Παραδόθηκε η μελέτη για την λιμνοθάλασσα Κορισσίων

Παραδόθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η μελέτη για τη λιμνοθάλασσα Κορισσίων. Τη μελέτη είχε ζητήσει ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μετά τον επιτόπιο έλεγχο που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο  Φεβρουάριο στην λίμνη και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της διαδημοτικής Επιχείρησης Ιχθυοκαλλιέργειας Λίμνης Κορισσίων.Η διοίκηση της Διαδημοτικής επιχείρησης είχε ζητήσει να γίνουν έργα που θα αφορούν την διάνοιξη και εκβάθυνση του διαύλου καθώς και περιμετρικά της υπόλοιπης λεκάνης και στη συνέχεια την επανατοποθέτηση των βράχων εξωτερικά του διαύλου, ώστε να εμποδίζονται τα φύκια και τα φερτά υλικά από τα θαλάσσια ρεύματα, να κλείνουν την είσοδο του διαύλου .

Η μελέτη με τίτλο «Διερεύνηση Εναπόθεσης Φύλλων Πωσειδονίας στο δίαυλο Λιμνοθάλασσας Κορισσίων Κέρκυρας- Προτάσεις Αντιμετώπισης του Προβλήματος»  που υπογράφεται από τον Καθηγητή Παράκτιας Μηχανικής του Ιονίου Πανεπιστημίου  Θεοφάνη Καραμπά, αφορά την αντιμετώπιση της φραγής του διαύλου  της λιμνοθάλασσας Κορισσίων από τα νεκρά φύλλα ποσειδώνιας (Posidonia oceanica) που εναποτίθενται. Η διερεύνηση βασίζεται σε μαθηματικά ομοιώματα που περιγράφουν το υδροδυναμικό πεδίο  και τη μεταφορά και εναπόθεση των φερτών στην ευρύτερη παράκτια περιοχή της λιμνοθάλασσας. Με βάση τα μαθηματικά ομοιώματα σχεδιάζονται γεωμετρικά τα παράκτια τεχνικά έργα προστασίας του διαύλου που προτείνονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Η Λιμνοθάλασσα Κορισσίων, είναι ένας ανεκτίμητος οικολογικός, φυσικός και οικονομικός θησαυρός της Κέρκυρας και είναι υπόθεση όλων μας να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε μέσω των αρμοδιοτήτων που μας δίνονται» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γαλιατσάτος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την άψογη συνεργασία του με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

ΠΗΓΗ: ert.gr, Μαρίνα Μοσχάτ