ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταγγέλλει το «Ikos» για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης


ΤΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταγγέλλει το «Ikos» για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης


Εξόρμηση στο ξενοδοχείο «Ikos» του ομίλου Ανδρεάδη, στη Δασιά Κέρκυρας πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ενόψει της πανεργατικής απεργίας στις 30 Μάη.

Ωστόσο, η εργοδοσία επιχείρησε να απαγορεύσει την επαφή των εργαζομένων με αντιπροσωπεία του Σωματείου.

Σύμφωνα με καταγγελία της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, η εργοδοσία κάλεσε την αστυνομία, «απαιτώντας από την αντιπροσωπεία να μείνει περιορισμένη στην τραπεζαρία του προσωπικού, ενώ συγχρόνως έσκιζαν τις ανακοινώσεις του Σωματείου που έβρισκαν πάνω στα τραπέζια».

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Κέρκυρας σημειώνει:

«Το νέο αυτό κρούσμα τραμπουκισμού και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης ήρθε να επιβεβαιώσει την κλιμάκωση της επιθετικότητας από την πλευρά της εργοδοσίας, που χρειάζεται να απαντηθεί με αλληλεγγύη και οργανωμένη πάλη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι υπόλογη και έχει τεράστιες ευθύνες, αφού φροντίζει να διαμορφώνει το αντίστοιχο οπλοστάσιο με αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση χιλιάδες εργαζόμενους και στην ασυδοσία τη μεγαλοεργοδοσία!

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η τρομοκρατία και οι απειλές δεν μας φοβίζουν. Όσοι θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στα εργασιακά κάτεργα, θα βρουν τους κομμουνιστές και πολλούς ακόμα τίμιους εργαζόμενους αγωνιστές, απέναντί τους.

Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν θα κάνει βήμα πίσω από τη διεκδίκηση αιτημάτων που απαντούν τους σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, κόντρα στην πολιτική τους κυβέρνησης, των υπόλοιπων αστικών κομμάτων και της ΕΕ, τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και τις εργασιακές γαλέρες που θέλουν να επιβάλουν τα αφεντικά.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να δώσουν απάντηση με τη μαζική και δυναμική τους παρουσία στην απεργία τους Τετάρτης. Να μη φοβηθούν. Να οργανωθούν στα Σωματεία τους. Να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Αυτό που φοβάται το μεγάλο κεφάλαιο είναι η οργανωμένη δράση των εργαζομένων μέσα από τα ταξικά προσανατολισμένα Σωματεία τους, που αντιπαλεύουν την αντεργατική πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων.

Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει!».