ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στη Βουλή για την παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης στο ξενοδοχείο «IKOS» στη Δασιά


Στη Βουλή για την παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης στο ξενοδοχείο «IKOS» στη Δασιά

Ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Καραθανασόπουλος σχετικά με την παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης στο ξενοδοχείο «IKOS» στην Κέρκυρα και την παράνομη κατακράτηση συνδικαλιστικών στελεχών στο χώρο του ξενοδοχείου από την εργοδοσία.

Αναλυτικά, το κείμενο της Ερώτησης:

«Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας στο ξενοδοχείο IKOS στην Κέρκυρα, στο οποίο μεγαλομέτοχος είναι ο γνωστός επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, πρωτοστατούν στο χτύπημα των όποιων συνδικαλιστικών ελευθεριών έχουν απομείνει με την ανοχή όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.

Εδώ και δυο μήνες έχουν παραιτηθεί δεκάδες εργαζόμενοι εξαιτίας της εντατικοποίησης, των απλήρωτων υπερωριών, της τρομοκρατίας μέσα στο χώρο δουλειάς.

Στην προσπάθεια των εργαζομένων να ιδρύσουν επιχειρησιακό σωματείο βάζουν μπροστά διευθυντικά στελέχη του ξενοδοχείου για να συγκροτήσουν εργοδοτικό αντι-σωματείο.

Απαγορεύουν σε μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και της διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας να επισκεφτούν τους εργαζόμενους την ώρα του διαλείμματος.

Στην προσπάθεια των εκλεγμένων συνδικαλιστών του νησιού να ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, δεν δίστασαν ο διευθυντής του ξενοδοχείου και ο διευθυντής του ομίλου να τους ακολουθούν, σκίζοντας τις ανακοινώσεις που διακινούσαν οι συνδικαλιστές, κατακρατώντας τους παράνομα, μέχρι να έρθει η Αστυνομία.

Ο συγκεκριμένος όμιλος που στο παρελθόν έχει απαγορεύσει σε ξενοδοχεία που διαχειρίζεται στη Χαλκιδική περιοδεία μελών ακόμη και της διοίκησης της ΓΣΕΕ, τώρα, με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές, επιδιώκουν την πλήρη υποταγή των εργαζομένων.

Ερωτάται η κ. Υπουργός τι ενέργειες προτίθεται να κάνει προκειμένου:

Να διασφαλιστούν τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων,

Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην εμποδίζεται η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση από τον εργοδότη κι από πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του,

Να αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινές για τις παράνομες πράξεις της εργοδοσίας».