ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Επιμένει ο Δήμαρχος Κέρκυρας στο αδιέξοδο για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Η συνέντευξη και το video
Επιμένει ο Δήμαρχος Κέρκυρας στο αδιέξοδο για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Η συνέντευξη και το video

Επιβεβαιώνεται πλήρως το προχθεσινό ρεπορτάζ και οι εκτιμήσεις του www.argyrades.gr με τίτλο: Αδιέξοδο για τα σκουπίδια – Επιμονή για ΧΥΤΑ Λευκίμμης!
Υποστηρίζαμε μεταξύ άλλων: Διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι αυτοδιοικητικές αρχές, χωρίς σχέδιο, οδήγησαν την Κέρκυρα στο σημερινό αδιέξοδο για τα σκουπίδια. Το χειρότερο από όλα ότι η σημερινή Κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή επιμένουν πεισματικά να μη διδάσκονται από τα λάθη, τα παθήματα και το σημερινό αδιέξοδο…

Συνεχίζουν Κυβέρνηση – Δήμος – Περιφέρεια την αδιέξοδη πολιτικής τους μετά και τις τωρινές συσκέψεις για άμεση εφαρμογή των προβλέψεων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρησης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). Από τον ΠΕΣΔΑ προβλέπεται ως ενδιάμεση λύση και μέχρι την οριστική διευθέτηση του προβλήματος με τη δημιουργία εργοστασίου στο Τεμπλόνι, η δεματοποίηση των σκουπιδιών και η μεταφορά των δεμάτων στην εγκατάσταση της Λευκίμμης.

Όμως με δεδομένη την απόφαση των κατοίκων να μην επιτρέψουν πάση θυσία τη λειτουργία ενός ακατάλληλου και αιματοβαμμένου ΧΥΤΑ που επιβαρύνει την υγεία, απειλεί τη ζωή των κατοίκων και καταστρέφει το περιβάλλον, δεν είναι εύκολο για Κυβέρνηση – Περιφέρεια - Δήμο - να αναλάβουν  την ευθύνη της σύγκρουσης, αν και αργά ή γρήγορα προς τα εκεί οδηγούν την κατάσταση.

Από τη σημερινή, Τρίτη 29/5 συνέντευξη του Δημάρχου προκύπτει ότι «το σχέδιο είναι δεματοποίηση στο Τεμπλόνι & και μεταφορά στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης».
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι μέχρι Παρασκευή θα έχει ξεκινήσει ο εργολάβος τη λειτουργία του δεματοποιητή στο Τεμπλόνι και η αποσυμφόρηση του χώρου. Από το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δοθεί η υπόσχεση ότι θα εγκριθεί άμεσα προσωρινή ΠΠΔ (Πρότυπη Περιβαλλοντική Δέσμευση) ώστε να δοθεί η άδεια για εναπόθεση των δεμάτων στη Λευκίμμη, με όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Φαίνεται ότι οι κυβερνώντες και οι τοπικοί μας άρχοντες δεν έχουν διδαχθεί από τους αγώνες των κατοίκων της Λευκίμμης και της ευρύτερης περιοχής και θεωρούν ότι με τη βιομηχανία των διώξεων και την τρομοκρατία θα κάμψουν τις αντιστάσεις τους, αλλά θα διαψευστούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του enimerosi.com ο Δήμαρχος ζήτησε την ανοχή της κοινωνίας αλλά και τη συνεργασία της για τη διάσωση της Κέρκυρας και την κατά το δυνατόν γρηγορότερη επάνοδό της στην κανονικότητα.   

Σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε ένοχους τον ίδιο και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας για απόπειρα υποβάθμισης του περιβάλλοντος, σημείωσε την αξιοσημείωτη ταχύτητα με την οποίαν έσπευσαν οι διωκτικές αρχές να καταστείλουν τις προσπάθειες ανεύρεσης λύσης εκ μέρους ενός Δημάρχου και ενός Αντιδημάρχου. Συμπλήρωσε ωστόσο με νόημα ότι σε άλλες αξιόποινες ενέργειες φθοράς δημόσιας περιουσίας, δεν έχει παρατηρήσει την ίδια αποτελεσματικότητα.
Ψεκασμοί για τη Δημόσια Υγεία

Για την αντιμετώπιση του κινδύνου της δημόσιας υγείας, ο Κώστας Νικολούζος ενημέρωσε ότι εντός των επόμενων ωρών θα ξεκινήσουν ψεκασμοί και μυοκτονίες σε σημεία συσσώρευσης μεγάλων όγκων σκουπιδιών.