ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΜΑΤοκυκλωμένη από 13 διμοιρίες η Λευκίμμη – Ο πόλεμος ξεκίνησεΜΑΤοκυκλωμένη από 13 διμοιρίες η Λευκίμμη – Ο πόλεμος ξεκίνησε!

Συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τα απορριμματοφόρα στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Στον αποκλεισμό των δρόμων που οδηγούν προς το ΧΥΤΑ της Λευκίμμης έχουν προχωρήσει ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην περιοχή από νωρίς το πρωί καθώς στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για την λειτουργία του ΧΥΤΑ στη Νότια Κέρκυρα.


Σημειώνεται ότι στο νησί βρίσκονται από τα ξημερώματα 13 διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρή δύναμη ΟΠΚΕ, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει πολυπληθής αστυνομική δύναμη του νησιού, με επικεφαλής τον γενικό επιθεωρητή αστυνομίας νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Ιονίων Νήσων Ιωάννη Ματσούκα.


Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στη Λευκίμμη, στο περιφερειακό οδικό δίκτυο που οδηγεί στη Νότια Κέρκυρα, αλλά και στο χώρο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης στα Μεσοράχια, όπου ήδη κατέφτασαν και τα πρώτα «γεμάτα» απορριμματοφόρα, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώθηκε συμπλοκή κατοίκων και ανδρών των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα δύο προσαγωγές και έναν ελαφρύ τραυματισμό.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΧΥΤΑ για να αποτρέψουν την εναπόθεση δεματοποιημένων απορριμμάτων, εκσφενδόνισαν κεραμίδια εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ.

Προσήχθησαν δύο κάτοικοι και τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός.

Όπως έγινε γνωστό, την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου νότιας Κέρκυρας υπέβαλε ο Αλέκος Ασπιώτης, ενώ παρέμβαση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, για την παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη και την «αστυνομοκρατία που επικρατεί στην περιοχή από τα ξημερώματα».
Αυτά είναι τα πρώτα επεισόδια ενός πολέμου που κήρυξαν Κυβέρνηση – Περιφέρεια – Δήμος ενάντια στους κατοίκους της Λευκίμμης και της Νότιας Κέρκυρας που αγωνίζονται για να μη λειτουργήσει ένα ακατάλληλος ΧΥΤΑ και αντιστέκονται ενάντια στην κρατική βία και τρομοκρατία.
Γιατί είναι δεδομένο ότι ο αγώνας των κατοίκων θα συνεχιστεί!


ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ