ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Aπό drone το video του εγκλήματος στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου!Aπό drone το video του εγκλήματος στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου!

Παραπάνω από τραγική η κατάσταση στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου με τα βουνά σκουπιδιών! Έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, όπως φαίνεται από το ΒΙΝΤΕΟ από drone που ανέβασε στη σελίδα του ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της περιοχής. 

Αναλυτικά το κείμενο του Συλλόγου: «Παρακολουθώντας το βίντεο αυτό, πέραν της κάκιστης διαχείρισης και των βουνών των σκουπιδιών στα κύτταρα θα παρατηρήσετε και την ομορφιά του περιβάλλοντος, εις βάρος του οποίου εγκληματούν για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Σπίτια όπως βλέπετε υπάρχουν και μάλιστα προϋπήρχαν των χωματερών. Η θέση της χωματερής βρίσκεται δε ανάμεσα σε σύμπλεγμα λιμνών οι οποίες ανήκουν στον κατάλογο προστατευόμενων μικρών νησιωτικών υγροβιότοπων.
Η μια δε εξ αυτών η λίμνη Μπρετάνου είναι και ο αποδέκτης των ανεπεξέργαστων λυμάτων της χωματερής (φαίνεται στο βάθος με μαύρο χρώμα στα νερά).... Νεκρή πλέον!!!
Ουδέποτε υπήρξε προέγκριση χωροθέτησης για την συγκεκριμένη δράση ενώ το ΙΓΜΕ ήταν αποτρεπτικό εξ αιτίας του πλούσιου υδροφόρου ορίζοντα αλλά και της σύστασης του εδάφους.

Τούτο δε αποδεικνύεται και από τις καθιζήσεις που γίνονται στην περιοχή και που έχουν ενταθεί την τελευταία δεκαετία
Σ' αυτήν λοιπόν την περιοχή και με τα δεδομένα αυτά εξακολουθούν οι εγκέφαλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης να θέλουν να κάνουν και το εργοστάσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης που πολύ πιθανόν λόγω των προαναφερομένων σε κάποια χρονική στιγμή να ψάχνουμε να το βρούμε
Αυτά με πολύ λίγα λόγια είναι οι ημέρες και τα έργα της αυτοδιοίκησης α και β βαθμού
Να τους χαιρόμαστε..»