ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Τα ΜΑΤ … διέκοψαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου - BINTEO
Τα ΜΑΤ … διέκοψαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε κλίμα έντασης η χθεσινοβραδινή, Δευτέρα 25/6, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που διεκόπη μετά τις 23.00 και μετά και την αποχώρηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των συμβούλων της Ν. Κέρκυρας.
Η είδηση για την απόβαση διμοιριών ΜΑΤ στη Λευκίμμη προκάλεσε μεγάλες εντάσεις και εύλογες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Λευκίμμης και των εκπροσώπων φορέων που ήταν παρόντες.
Για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος είπε ψέματα. Άλλωστε και οι σημερινές εξελίξεις στη ΜΑΤοκρατούμενη Λευκίμη διαψεύδουν τον δήμαρχο και μάλιστα ο συμβολισμός είναι έντονος, αφού σήμερα 26/6 είναι η Διεθνής ημέρα κατά των βασανιστηρίων.

Στην ερώτηση της Προέδρου του Συλλόγου Αλεύχιμον Μαρίας Κοντομάρη αν υπάρχουν ΜΑΤ στην Κέρκυρα και αν θα κατέβουν στην Λευκίμμη ο κ. Νικολούζος απάντησε ότι «Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν δυνάμεις καταστολής ή εάν έρθουν ή πότε. Η θέση μου ότι οι δυνάμεις καταστολής είναι βαριές πληγές στην κοινωνία και πρέπει να αποφευχθούν».

Επεισόδια και διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και συνέχεια χωρίς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Αποχώρησαν από την συνεδρίαση οι παρατάξεις Κερκυραίων Δήμος, Κέρκυρα να ζεις και Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς επίσης και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Γκούσης, Γιάννης Κρητικός και Σπύρος Βλάχος.

Επίσης αποχώρησαν και οι δυο Αντιδήμαρχοι του Νότου, Αλέξανδρος Ασπιώτης και Αρσένιος Κουλούρης, έτσι ώστε να δουν τι συμβαίνει στην Λευκίμμη αναφορικά με τα ΜΑΤ.

Αν περίμενε ο κερκυραϊκός λαός κάποια πρόταση που θα συνέβαλε στη λύση του προβλήματος των σκουπιδιών διαψεύστηκε. Η δημοτική αρχή επιμένει στην αδιέξοδη πολιτική να επιβάλει με τη βία των ΜΑΤ τη λειτουργία του ακατάλληλου ΧΥΤΑ ΜΑΤώνοντας  τον λαό της Λευκίμμης και της Νότιας Κέρκυρας. Αλλά αυτή η ΜΑΤωμένη πολιτική δεν μπορεί παρά να γεννά και αντιστάσεις.


Δείτε σχετικά ΒΙΝΤΕΟ