ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΔΡΟΜΟΙ της θάλασσας» στην Ερείκουσα


ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΔΡΟΜΟΙ της θάλασσας» στην Ερείκουσα

Εκδηλώσεις με τίτλο «Δρόμοι της Θάλασσας» οργανώνει η Περιφέρεια Iονίων Νήσων, στις 9 και 10 Ιουνίου 2018. Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται και από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020» στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Η Eυρώπη στην Περιοχή μου 2018»  για την προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Ως πρώτη φετινή εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση του νέου Λιμένα Ερείκουσας αναδεικνύοντας το διαχρονικό ρόλο της θάλασσας στη ζωή και την ανάπτυξη του νησιού.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τις εξής επιμέρους δράσεις:

Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ιστιοπλοϊκός αγώνας (Regatta) Κασσιώπη- Ερείκουσας (16.00) σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Κέρκυρας
Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Ανοικτός κολυμβητικός αγώνας (περίπου 1400μ) στον όρμο Ερείκουσας με ανοικτή συμμετοχή (ώρα 11.15π.μ.), σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Κέρκυρας (ΝΑΟΚ)
ΕΓΚΑΙΝΙΑ του έργου «Επέκταση Λιμένα Ερείκουσας» παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης και φορέων.
Ξενάγηση στο νέο έργο του Λιμένα Ερείκουσας
Παράλληλα, θα υπάρξει Πολιτιστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ένωσης Καποδίστριας και της Δημοτικής Χορωδίας «Δημόδοκος» και φωτογραφική αναφορά στο ναυτικό παρελθόν του νησιού.

Για τους συμμετέχοντες, φορείς, αθλητές και ενδιαφερόμενους πολίτες, θα δρομολογηθεί φέρρυ-μπωτ κλειστού τύπου με αναχώρηση από Κέρκυρα την Κυριακή στις 08.00π.μ. και από Ερείκουσα στις 16.30μ.μ.