ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Καταγγελία της βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης - ΠΙΝ - Δήμου - Έξω τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη


ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Καταγγελία της βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης - ΠΙΝ - Δήμου - Έξω τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων της Λευκίμμης με την έντονη αστυνομική παρουσία και την παρουσία  δυνάμεων καταστολής. Η απόφαση να μεταφερθούν οι χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ-χωματερή Λευκίμμης πυροδότησε την αντίδραση των κατοίκων.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες έχουν τεράστια ευθύνη διαχρονικά.  Η σημερινή κυβέρνηση, ο Δήμος και η Περιφέρεια γνώριζαν και γνωρίζουν την κατάσταση, όμως φαίνεται από τα γεγονότα πως έχουν επιλέξει να επιβάλλουν τη μεταφορά των σκουπιδιών με τη βία στη Λευκίμμη. Αυτό που διαφημίζουν ως λύση (εναπόθεση στο ΧΥΤΑ – χωματερή ή σε άλλα σημεία) οπωσδήποτε δε λύνει το πρόβλημα αντίθετα δημιουργεί νέα αδιέξοδα και «διευκολύνει» την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της καθαριότητας δημιουργώντας ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Για να πετύχουν το στόχο τους δε διστάζουν να προχωρήσουν σε συλλήψεις (7 τον αριθμό) με βαριές κατηγορίες, ώστε να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους, να περιορίσουν τις αντιδράσεις και να προχωρήσουν στη εναπόθεση των σκουπιδιών στη Λευκίμμη, αδιαφορώντας για την ανάγκη  των κατοίκων να ζουν σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον αυτοί και τα παιδιά τους.

Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή και αυταρχική  στάση της κυβέρνησης, των κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων. Οι μάσκες έπεσαν. Παρά τα κροκοδείλια δάκρυα μερικών, που κατά τα άλλα στηρίζουν τη γενικότερη πολιτική που οδηγεί σε τέτοια μέσα, η καταστολή είναι το βασικό όπλο τους ενάντια σε όποιον αντιδρά στη βάρβαρη πολιτική που προσπαθούν να εφαρμόσουν και κεντρικά και τοπικά (τα παραδείγματα σε όλη τη χώρα είναι δεκάδες).

Καλούμε το λαό να αγωνιστεί για μία λύση στο ζήτημα των απορριμμάτων που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες του, την υγεία του και το περιβάλλον μακριά από ιδιώτες που μόνο κριτήριο έχουν το κέρδος. Καλούμε σε απομόνωση των φασιστών που είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και μόνο απέναντι στο λαϊκό – εργατικό κίνημα θα σταθούν με διάφορους τρόπους.

Ζητάμε

να φύγουν τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη

να αφεθούν ελεύθεροι οι συμπολίτες  μας που συνελήφθησαν χθες

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας