ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το «δίκιο» του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου για τη «Χρυσή Αυγή» και τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Το Καστελόριζο και το αυγό του φιδιού- ΒΙΝΤΕΟΤο «δίκιο» του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου για τη «Χρυσή Αυγή»  και τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Τι λέει για το Καστελόριζο; - ΒΙΝΤΕΟ

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Λάβρος για την παρουσία του βουλευτή της Χ.Α. στην εκδήλωση για τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης, ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος. Αποκαλύπτεται η δράση της Χ.Α. στην υπόθεση, είπε, τονίζοντας ότι τώρα δεν δικαιούται κανείς να υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει.

"Δίκιο" έχει ο Περιφερειάρχης. Θα συμφωνούσαμε ότι σε κάθε λαϊκό κίνημα πρέπει να απομονώνεται κάθε νεοναζιστική φωνή και πρακτική. Αλίμονο με μισάνθρωπες ιδέες, με τους φορείς της βίας ενάντια σε κάθε αδύνατο, φτωχοδιάβολο, σε κάθε διαφορετικό και υπέρ των δυνατών δεν μπορούν να αναπτυχθούν λαϊκά κινήματα. Το κίνημα της Λευκίμμης και της Νότιας Κέρκυρας πρέπει να έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό ενάντια στον ΧΥΤΑ υπερασπίζοντας δικαιώματα και κατακτήσεις λαϊκές. Υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην υγεία, στη ζωή και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ενάντια στην παράδοση των απορριμμάτων στους ιδιώτες, για την προώθηση των έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης των σκουπιδιών.

Όμως ο κ. Γαλιατσάτος ξέχασε το Καστελόριζο του 2016. Ο …συγκυβερνήτης και Υπουργός Άμυνας Καμμένος ανάμεσα στους βουλευτές που πήρε μαζί του, ήταν και τα μέλη μιας συμμορίας που δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση. Που έχει αναγνωρίσει την πολιτική ευθύνη για μια δολοφονία. Στην «πατριωτική» συντροφιά του Καμμένου ήταν ο Κασιδιάρης. Αυτός που έχει κάνει τατουάζ τον αγκυλωτό σταυρό. Και ο Παππάς.   


Θαυμάστε κύριε Γαλιατσάτε τη «θαυμάσια» εικόνα «εθνικής ομοψυχίας»: Τον υπουργό της κυβέρνησης (Καμμένος – ΑΝΕΛ) με τον αναπληρωτή υπουργό της κυβέρνησης και υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (Βίτσας), με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές των ΑΝΕΛ , αντάμα με τους φασίστες, με τους ναζί της Χρυσής Αυγής, να ποζάρουν σε κλίμα «εθνικής ενότητας»! Δε χρειάζεται να μιλήσουμε για το παρελθόν των Νεοναζί και των ταγμάτων Ασφαλείας. Την πρακτική τους από του Γερμανοτσολιάδες μέχρι την προδοσία της Κύπρου.
Το χειρότερο είναι κ. Γαλιατσάτε ότι τους Ναζί τους εκτρέφει εκείνη η πολιτική που φτωχοποιεί ραγδαία τον ελληνικό λαό, η πολιτική της βίας και της καταστολής, η πολιτική που κουρελιάζει κάθε έννοια και αξία της Αριστεράς. Και αυτή είναι η δική σας πολιτική και τη Κυβέρνησής σας. Αυτή η πολιτική της ποινικοποίησης των αγώνων και της σπίλωσης, όσων αγωνίζονται για το δίκιο.

Η πολιτική σας που επιμένει στο αδιέξοδο της λειτουργίας ενός ακατάλληλου ΧΥΤΑ κόντρα στη βούληση του Λευκιμμιώτικου και του λαού της Κέρκυρας δια πυρός και σιδήρου γονιμοποιεί το έδαφος για να ευδοκιμήσει ο λαϊκιστικός λόγος της ακροδεξιάς. Όταν εσείς, όχι μόνο δε λύνετε, αλλά  οξύνετε τα προβλήματα με την κρατική βία και τρομοκρατία για να επιβάλετε τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές μην αναρωτιέστε ποιος και πώς επωάζει το αυγό του φιδιού; Κοιταχτείτε στον καθρέφτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου και το ΒΙΝΤΕΟ

«Γύρω από αυτή την υπόθεση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και τη διαχείριση της λαϊκής αντίδρασης και της λαϊκής άποψης για το συμβαίνει ακριβώς, έχουμε ορισμένα φαινόμενα, που εμείς ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δε μπορούμε να τα αφήσουμε ασχολίαστα. Το κυρίαρχο στοιχείο των ημερών είναι η άμεση εμπλοκή της ΧΑ στην υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων και στην υπόθεση του ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

«Ορισμένοι θεώρησαν ως υπερβολή τις αναφορές μας για το «αυγό του φιδιού», μια φράση που είναι καθιερωμένη ευρύτερα για να καταδείξει τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες όπου επωάζεται ο φασισμός. Κατά τη γνώμη μας, ήρθε η ώρα της αποκάλυψης, με την προκλητική παρουσία του βουλευτή της ΧΑ , ο οποίος διεκδικεί, πλέον ανοιχτά, τα επίχειρα της προσπάθειας του πολιτικού του χώρου. Πήγε στη Λευκίμμη για να εισπράξει τα πολιτικά οφέλη και ήρθε η ώρα της επιβεβαίωσης, για αυτή τη διαπλοκή, που εμείς την καταγγείλαμε από την αρχή, των δήθεν κινημάτων. Μέλος των διοργανωτών της κινητοποίησης – συναυλίας, ανέκραξε από μικροφώνου, στη Λευκίμμη, «ότι κανείς δε περισσεύει», αναφερόμενος στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Αυτά για όσους είχαν και έχουν αμφιβολίες για τι ακριβώς παιχνίδι παίζεται στην περιοχή» είπε ο Περιφερειάρχης στη συνέντευξη Τύπου.

«Εδώ όμως πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν και οι κοντόφθαλμες πολιτικές εκείνων των πολιτικών κομμάτων και μάλιστα ορισμένων της Αριστεράς που επιλέγουν να συναγελάζονται με τα δήθεν κινήματα και τα στηρίζουν νομιμοποιώντας τη δράση και τη λειτουργία τους προκειμένου να αποκομίσουν όπως πιστεύουν παραταξιακά οφέλη. Η ιστορία είναι αμείλικτη και το παρελθόν διδάσκει. Και οφείλουν ειδικά τα κόμματα της Αριστεράς να γνωρίζουν από την ιστορία. Ο μόνος χαμένος στις περιπτώσεις αυτές είναι ο λαός και η δημοκρατία.

Αν υποθέσουμε ότι δε γνώριζαν, ή δε κατάλαβαν, τώρα πια δεν έχουν καμία δικαιολογία.

Από εδώ και στο εξής θα έχουν ακέραια την ευθύνη για την εισβολή των φασιστικών πολιτικών πρακτικών στη δημόσια ζωή της Κέρκυρας. Αυτά ισχύουν όχι μόνο για τα κόμματα και τις παρατάξεις που παρείχαν αφειδώς τη στήριξη και την κάλυψή τους , αλλά και για τοπικούς παράγοντες εκεί της περιοχής, που όλο αυτό το διάστημα έχουν καλύψει πλήρως τη δράση των δήθεν κινημάτων συμπαρατασσόμενοι μαζί τους» τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος.

«Τι πιστεύουμε εμείς ότι πρέπει να γίνει. Ο δημοκρατικός λαός της Λευκίμμης , της Νότιας Κέρκυρας, οι φορείς του, όχι τα δήθεν κινήματα και οι λεγόμενες συλλογικότητες του αέρα, οι φορείς του, οι καλλιτεχνικοί ,οι πολιτιστικοί, οι αθλητικοί, οι αυτοδιοικητικοί, οφείλουν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την κοινωνική συνοχή. Να παραμερίσουν τους φασίστες και τα παρακλάδια τους. Να βάλουν στη γωνία κάθε φωνή που υπερασπίζεται τη βία σα μέσο επίλυσης των προβλημάτων και να συνταχθούν στην κατεύθυνση της συλλογικής κινηματικής δράσης που αναλαμβάνει τον έλεγχο και διαμορφώνει τη γνήσια προοδευτική δημοκρατική φωνή της Κέρκυρας. Αυτό πρέπει να κάνουν και υπάρχουν πολλοί που μπορούν να το κάνουν. Έχουμε όλοι υποχρέωση να υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή το δικαίωμα σε καθαρό περιβάλλον, την επιτυχή διαχείριση της καθημερινότητας. Εμείς ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα το πράξουμε συνειδητά και σταθερά. Καλούμε κάθε φορέα του τόπου, κάθε πολιτική δύναμη, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε μαζί της στο δια ταύτα, να πράξει ομοίως καθαρά και χωρίς αμφισημίες αυτό που πρέπει να πράξει αυτή τη στιγμή» τόνισε ο κ. Γαλιατσάτος.