ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Υπερήφανο και μελωδικό ΟΧΙ της Λευκίμμης στη λειτουργία του ΧΥΤΑ – «Ξεσηκωθείτε της Λευκίμμης παλικάρια»Υπερήφανο και μελωδικό ΟΧΙ της Λευκίμμης στη λειτουργία του ΧΥΤΑ – «Ξεσηκωθείτε της Λευκίμμης παλικάρια»

Πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 2/6 το βράδυ συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στο Ποτάμι της Λευκίμμης με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας. Μαζικά, υπερήφανα και … μελωδικά διατράνωσαν το μεγάλο «ΟΧΙ» στη λειτουργία του ακατάλληλου ΧΥΤΑ που αποτελεί τον μεγάλο εφιάλτη για τη ζωή των κατοίκων και για το φυσικό περιβάλλον. Βασικό σύνθημα «Όχι στην ποινικοποίηση του λαού της Λευκίμμης- Όχι στη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια», αλλά και «Ενωμένοι δυνατοί ο ΧΥΤΑ δε λειτουργεί!»
Έβλεπες στα πρόσωπα όλων την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν να συντελεστεί το μεγάλο έγκλημα της δημοτικής αρχής, των τοπικών παραγόντων και της κυβέρνησης για τη λειτουργιά του Χ.Υ.Τ.Α  για χώρο αποθήκευσης των υπολειμμάτων.Πριν τη μουσική εκδήλωση, μίλησαν εκ μέρους του Συλλόγου "Αλεύχιμον" η Μαρία Κοντομάρη και ο Γιάννης Πανδής, ενώ εκ μέρους του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων μίλησε ο Σταμάτης Πελάης.


Ακόμα πιο πεισμωμένοι και αποφασισμένοι φάνηκαν οι κάτοικοι όταν έφτασε στα αυτιά τους η πληροφορία για την εμφάνιση δυνάμεων των ΜΑΤ στον ΧΥΤΑ.

Είναι βέβαιο ότι οι επόμενες ώρες και μέρες θα είναι καθοριστικές με δεδομένη την επιδίωξη Δήμου – Περιφέρειας – Κυβέρνησης για τη λειτουργία του ακατάλληλου ΧΥΤΑ. Από την άλλη οι κάτοικοι της Λευκίμμης και της Νότιας Κέρκυρας με παρακαταθήκη και την πείρα των αγώνων του 2008 είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν και να αντισταθούν σε αυτά τα σχέδια υπερασπιζόμενοι το δίκιο τους για την προστασία του τόπου τους.

Χαρακτηριστικό της θέλησης και του πάθους των κατοίκων να υπερασπιστούν τη ζωή και το τόπο τους το παρακάτω ποίημα του ποιητή και λογοτέχνη Βασίλη Σαμοϊλη:

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΊΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΊΜΜΗ
Ξεσηκωθείτε της Λευκίμμης
παλικάρια, μας φέρνουν λένε
τα σκουπίδια, με μουλάρια.
Μπροστά πάει ο Δήμαρχος
πίσω οι συνεργάτες, είναι πολύ
σκουπιδαριό, να φάνε και οι
γάτες. Τα φέρνουν λένε σε
κονσέρβες, που τάχουν κάνει
ρεμπεσκέδες. Ξεσηκωθείτε
πριν μας πνίξουν με την βρώμα
γιατί δεν θα χουμε στο τέλος
ούτε στρώμα, ούτε φαΐ, να 
βγάλουμε σκουπίδια, τι μας
μας ρίχνουν στον ΧΥΤΆ μας
τα λιγούρια, θα κάνουμε σκατό
από τα φύκια, που έχουν κλείσει
το λιμάνι και τα βρίκια.
Ξεσηκωθείτε της Λευκίμμης
παλικάρια ,βγείτε στους δρόμους
με τρουτσέτες και στελιάρια, δεν
θα θερίσουνε αυτοί ,παρά εσείς
θα είστε οδηγοί πρώτης γραμμής.
Σκουπίδια δεν θα πέσουν στο χωριό
μας, θα ναι σαν όρκος για το 
μέλλον των παιδιών μας.
3 Ιούνη 2018
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΜΟ'Ι'ΛΗΣ


ΦΩΤΟ: Οι δυο πρώτες από το enimerosi.com και η τρίτη από το Kerkyrasimera.gr