ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρα καταγγέλλει το ξενοδοχείο Παρκ


Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρα καταγγέλλει το ξενοδοχείο Παρκ

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας εναντίον της διοίκησης του ξενοδοχείου Παρκ διότι όπως αναφέρει «παραβιάζει κατά σύστημα την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία, παραγνωρίζει δικαστικές αποφάσεις, προσβάλλει την προσωπικότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια εργαζομένων, με ανήκουστες ενέργειες που δεν θα δικαιολογούνταν να λαμβάνουν χώρα ακόμη και σε αίθουσα νηπιαγωγείου!»

Επίσης το Εργατικό κέντρο τονίζει ότι «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» με τον πρωτοφανή και αρκούντως ντροπιαστικό, για την Κέρκυρα, τρόπο που η συγκεκριμένη «διευθυντική ομάδα» έχει επιλέξει να λειτουργεί την εν λόγω τουριστική επιχείρηση, μη αντιλαμβανόμενη ότι υποβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας, μη αντιλαμβανόμενη ότι προσβάλλει την τουριστική μας παράδοση, αποδεικνύοντας τελικά ότι δεν διαθέτει ίχνος επιχειρηματικής εμπειρίας και παιδείας, ούτε βέβαια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Τα μέλη αυτής της διευθυντικής ομάδας, φαίνεται πως έχουν αυθαίρετα ερμηνεύσει την «εξουσία» τους, θεωρώντας πως είναι υπεράνω των νόμων και των κανόνων λειτουργίας της κοινωνίας μας.

Επισημαίνει επίσης ότι η συστηματική παραβατικότητα της επιχείρησης έχει διαπιστωθεί πάρα πολλές φορές κατόπιν ελέγχων τόσο του τοπικού παραρτήματος της Επιθεώρησης Εργασίας όσο και ειδικών κλιμακίων του Υπουργείου Εργασίας κι έχουν επιβληθεί κατά συρροή πρόστιμα. Παρόλα αυτά, η εργοδότρια επιχείρηση δεν έχει αλλάξει ούτε κατ’ ελάχιστον τις πρακτικές και περιφρονεί επιδεικτικά κράτος και ελεγκτικές αρχές ενώ την ίδια αλαζονεία επιδεικνύει πλέον απέναντι και στη δικαστική εξουσία, αγνοώντας ακόμα και τα ασφαλιστικά μέτρα που επιδικάστηκαν πρόσφατα υπέρ μιας εργαζόμενης.

Το Ε. Κ. καλεί την εν λόγω Διευθυντική ομάδα να αναθεωρήσει και να σεβαστεί το εργατικό και ασφαλιστικό δίκαιο και ενημερώνει θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα.
Καλούμε δημόσια την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και ειδικότερα τον τουριστικά έμπειρο Πρόεδρο της να εξετάσει σε βάθος τα όσα κακώς κείμενα λαμβάνουν χώρα στο συγκεκριμένο Ξενοδοχείο, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που συνάδουν με την προσπάθεια ουσιαστικής ποιοτικής αναβάθμισης των ξενοδοχειακών μας μονάδων.