ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στο άψε – σβήσε η αδειοδότηση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης από την Αποκεντρωμένη - Κατά δια(λ)ό(γ) – λ - ου!Στο άψε – σβήσε η αδειοδότηση του ΧΥΤΑ Λευκίμμης από την Αποκεντρωμένη  - Κατά δια(λ)ό(γ) – λ - ου!

Στο άψε – σβήσε κόβουν και ράβουν αποφάσεις για να «νομιμοποιήσουν» και να αδειοδοτήσουν τον παράνομο ΧΥΤΑ Λευκίμμης. Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής , εστάλη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση σύμφωνα με δημοσίευμα της στον ηλεκτρονικό τόπο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων, που ζήτησε ο ΣΥΔΙΣΑ από την Πέμπτη (31/05).


Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, στην οποία εστάλη η εντολή δημοσίευσης από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου, «η αίτηση από τον ΣΥΔΙΣΑ έγινε την Πέμπτη, η απάντηση έφτασε στην Περιφέρεια νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής κι ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου έστειλε εντολή δημοσίευσης της ανακοίνωσης για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για το ακριβές περιεχόμενο της τροποποίησης και τον χρόνο της προσωρινής αυτής διαχείρισης».

Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση αυτή, ο ΣΥΔΙΣΑ πλέον μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΧΥΤΑ Λευκίμμης χωρίς να προηγηθούν εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από τον πρόσφατο εμπρησμό.
Με άλλα λόγια ετσιθελικά με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δρομολογούν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Από την άλλη στον Αλεύχιμον τίθεται υπό συζήτηση σήμερα Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 9.00 μμ πρόταση της «Ενημέρωσης» για με τον Δήμαρχο και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Τεμπλονίου. Παράλληλα σε γενική συνέλευση έχει καλέσει και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τεμπλονίου την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:30 στο γραφείο του Συλλόγου, με θέμα τις εξελίξεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου σε ότι αφορά το πρόβλημα της χωματερής και τις περαιτέρω ενέργειές του.

Αναρωτιέται κανείς τις είδους διάλογος μπορεί να διεξαχθεί με μια δημοτική αρχή που έχει τραβήξει τον ολισθηρό δρόμο της ποινικοποίησης των αγώνων, της τρομοκρατίας και της καταστολής επιλέγοντας τον μονόδρμο που οδηγεί στο αδιέξοδο της λειτουργίας δυο ακατάλληλων ΧΥΤΑ και δεν έχει κανένα σχέδιο και λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών.