ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων: «Ζούμε σε μια «κόλαση» … «τα παιδιά μας τα χειρίζονται σαν σκουπίδια»
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων: «Ζούμε σε μια "κόλαση" … "τα παιδιά μας τα χειρίζονται σαν σκουπίδια"

Οξύτατη η ανακοίνωση – καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας που επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «τα περισσότερα από σχολεία του νησιού μας πολιορκούνται από τεράστιους όγκους απορριμμάτων… Ζούμε σε μια "κόλαση" όπου η δημόσια υγεία βρίσκεται στο έλεος ανάξιων παραγόντων. .. "τα παιδιά μας τα χειρίζονται σαν σκουπίδια" »

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Κέρκυρας

Τις τελευταίες εβδομάδες το νησί μας ζει για μια ακόμα φορά μαρτυρικές ημέρες. Τα συσσωρευμένα προβλήματα  της  αποκομιδής των απορριμμάτων, μαραζώνουν την υγεία και την οικονομία των πολιτών. Ζούμε και ξαναζούμε περιοδικά σε μια "κόλαση" όπου η δημόσια υγεία βρίσκεται στο έλεος ανάξιων παραγόντων.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων όμως ανησυχεί περισσότερο από όλα, για την κατάσταση που είδαμε να βρίσκονται τα περισσότερα από σχολεία του νησιού μας να πολιορκούνται από τεράστιους όγκους απορριμμάτων και να είναι και η τελευταία.  Κατανοούμε τον πανικό όλων μας με τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζουν κάποιοι πάνω στη υγεία των παιδιών μας και για μια ακόμα φορά μετά λύπης οργισμένοι βλέπουμε ότι "τα παιδιά μας τα χειρίζονται σαν σκουπίδια".
Είδαμε δε  τον διευθυντή α/βαθμιας εκπαίδευσης κ. Χ. Άνθη να ζητά το κλείσιμο μεγάλου αριθμού σχολείων που κρίνει ως επικίνδυνα για την υγεία των μαθητών. Όμως τι θα πρέπει να πράξουν οι υπεύθυνοι όταν θα πρέπει να τους μεταφέρουμε τις "τριτοκοσμικές συνθήκες" που βρίσκονται τα περισσότερα σχολικά κτήρια;

Το σχολικό έτος σε λίγες μέρες τελειώνει, όμως δυστυχώς τα προβλήματα στην παιδεία παραμένουν άλυτα και πολλαπλασιάζονται  ολοένα και περισσότερο και κάθε χρόνο, ενδεικτικά
  1. Ασυντήρητα σχολικά κτήρια με πολλά κατασκευαστικά και δομικά προβλήματα
  2. Γερασμένες και μη λειτουργικές σχολικές υποδομές που έχουν γίνει επικίνδυνες για τους μαθητές
  3. Κανένας σχεδιασμός για την επίλυση των μαθητικών μεταφορών (κάθε χρόνο σχεδιάζονται με αστοχίες)
  4.Ελλείψεις στο διδακτικό προσωπικό που δίκαια αγωνίζεται για μόνιμες προσλήψεις.
  5. Καμιά ουσιαστική πολιτική λύση για την προσχολική εκπαίδευση.
  6. Λάθος προτάσεις για "νέο λύκειο"

Ως γονείς απαιτούμε από τον Δήμο της Κέρκυρας  την άμεση χρονικά αποκομιδή των απορριμμάτων που πνίγουν τα σχολικά κτήρια και γίνονται έτσι επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών μας. Απο την   Δευτέρα 4/6/2018 δεν θα πρέπει να ξαναδούμε με τέτοιες επικίνδυνες οσμές και εικόνες τα σχολεία.

                                                                        Για την Ένωση
                                                                  
                                                                  Νίκος Περδικομάτης
                                                                   Εκπρόσωπος Τύπου