ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Με λαμπρότητα τα εγκαίνια του λιμανιού της Ερείκουσας


Κέρκυρα: Με λαμπρότητα τα εγκαίνια του λιμανιού της Ερείκουσας


Την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ένα χρόνιο αίτημα των ακριτών κατοίκων της Ερείκουσας, η κατασκευή ενός νέου λειτουργικού λιμανιού έγινε πραγματικότητα και μάλιστα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, εξέφρασαν οι παρευρισκόμενοι στην τελετή εγκαινίου του έργου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής.

Το έργο κατασκευάστηκε και παραδόθηκε σε 19 μήνες, 11 λιγότερους από το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμά του που ήταν 30 μήνες, κάτι που επεσήμαναν τόσο οι εκπρόσωποι της πολιτείας όσο και κάτοικοι του ακριτικού νησιού.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε παρουσία του Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Χρήστου Λαμπρίδη (μετέφερε την ικανοποίηση του Πρωθυπουργού Α. Τσίπρα για την άρτια εκτέλεση του έργου), του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Σταμάτιου Ράπτη, των βουλευτών Φωτεινής Βάκη και Κώστα Παυλίδη, του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου, του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου, της Αντιπεριφερειάρχου Κέρκυρας Νικολέτας Πανδή, του Αντιδημάρχου Ερείκουσας Ανδρέα Γουλή, των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας στο Π.Σ. κ.κ. Σπύρου Σπύρου και Τάσου Σαλβάνου, του τ. βουλευτή της ΝΔ Στέφανου Γκίκα, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του προέδρου του Επιμελητηρίου Γ. Χονδρογιάννη και πλήθους πολιτών που είχαν κατακλείσει το κλειστού τύπου πλοίο που είχε παραχωρηθεί από την Κοινοπραξία για τη συγκεκριμένη τελετή. Σε αυτήν συμμετείχαν επίσης εκτός από άγημα ναυτών του ΝΑΣΚΕ, η ΦΕ Καποδίστριας και η Δημοτική Χορωδία Δημόδοκος ενώ στο λιμάνι της Ερείκουσας είχε δέσει πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού.


Το έργο

Με το έργο, προϋπολογισμού 7,3 εκ ευρώ, πραγματοποιήθηκε ανακατασκευή του υπήνεμου μόλου, κατασκευή κρηπιδοτοίχων, κατασκευή συνδετήριου δρόμου μεταξύ των δύο μόλων μήκους 293μ., υδρογράφηση, φωτοσήμανση, συνδέσεις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, κλπ
Με το έργο αυτό διασφαλίζεται η θαλάσσια επικοινωνία των κατοίκων της Ερείκουσας και η προσέγγιση τουριστικών σκαφών στο νησί και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Το λιμάνι μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 100 σκάφη.


ΠΗΓΗ: ert.gr, Λυκούργος Σκιαδόπουλος